Bravo Bağlar Kiptaş Lisesi!

Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonasında, Diyarbakır Bağlar Kiptaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.

Haberler 09.04.2018 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mulada yaplan Halk Oyunlar Gençler Türkiye ampiyonas, sona erdi. ampiyonada tüm rakiplerini geride brakan Diyarbakr Balar Kipta Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.

Marmaris Belediyesi Amiral Orhan Aydn Spor Salonunda düzenlenen ampiyonaya, 23 ilden 32 takm ve 594 sporcu katld. ampiyonann geleneksel düzenlemeli kategorisinde, birincilii Denizli Cumhuriyet Anadolu Lisesi, ikincilii Artvin Ayhan ahenk Mesleki ve Anadolu Lisesi, üçüncülüü Özel Bahçeehir Anadolu Lisesi takmlar elde etti.

GELENEKSELDE DYARBAKIR

Geleneksel düzenlemesiz kategorisinde ise Diyarbakr Balar Kipta Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Gaziantep l Genel Meclisi Anadolu Lisesi ikinci, zmir Nevvar Salih gören Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Marmaris Kaymakam Celalettin Yüksel, ampiyonaya ilikin 2017- 2018 eitim ve öretim ylnda okul sporlar faaliyet programnda yer alan Halk Oyunlar Gençler Türkiye ampiyonasna katlan ve destek veren herkese teekkür ederim. Esiz ülkemizin farkl ehirlerindeki kültürel oyunlar bizlere tantan gençlerimizle gurur duyuyorum dedi.

Konuma sonras Kaymakam Yüksel ile il ve ilçe protokolü üyeleri, dereceye giren folklor ekiplerine madalyalarn verdi.

Ana Sayfaya Git