Bravo öğretmenim

Muş’ta kendi imkanlarıyla köy okulunun tadilat ve onarımını yaptırarak modern bir sınıf oluşturan fedakar öğretmen Canan Sakal, aynı sırada ders verdiği veli ve öğrencilere okuma-yazma öğretiyor.

Haberler 24.11.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Varto ilçesine 23 kilometre mesafedeki bin 800 rakml Kaygnta lkokulunda görevli snf öretmeni Canan Sakal, çocuklarn okula devam orann artrmak ve daha iyi bir eitim almalarn salamak için snf batan sona yeniledi. Arkadalar ve yaknlarnn destei ile okul için yardm zinciri oluturan Canan öretmen, bu sayede snfn parke, pencere, kap ve boyasn yaptrd. çocuklarla yakndan ilgilenerek onlara ev ortamn aratmayan bir snf oluturan Sakal, devam sorunu yaayan örencileri de yeniden eitim-öretime kazandrd. Günün ilk klaryla okulun yolunu tutan Canan öretmen, her gün örencilerin kendisine koarak sarlmasyla ders ba yapyor.

OKULDAN EVE GTMEK STEMYORUZ

Öretmenini çok sevdii anlatan 1. snf örencisi Mervan Gülen, Öretmenimiz snfmz boyatt ve bizim için her eyi yapt. Burada ev ortammz var. Okuldan eve gitmek istemiyoruz. Sanki bizim evimiz gibi dedi.

OKULA LK ADIM ATTIIMDA BEN BR KARA TAHTA KARILADI

Göreve balad ilk gün bir kara tahtayla karlatn anlatan fedakar öretmen Canan Sakal da hem aknlk hem de üzüntü duyduunu söyledi.

Okul için arkadalar ve tandklarndan destek istediini belirten Sakal, Onlardan yardm eli uzanmaya balad. Yardmlar geldikçe daha da büyüdü ve bir yardm zinciri, iyilik zinciri olutu. Öncelikli olarak okulun parke döemelerini yaptrdk, pencerelerini deitirdik, çeitli tadilat ve onarmlar yaptk ifadelerini kulland.

DEVAM PROBLEM OLAN çOCUKLAR ARTIK OKULA DEVAM EDYORLAR

çocuklarn kendilerini snfa ait hissetmeleri ve benimsemelerini çok önemsediini vurgulayan Sakal, O yüzden böyle bir ev ortamnda snf projesi vard aklmda. Onu gerçekletirdim. Devam problemi olan çocuklar artk okula yüzde 100e yakn devam ediyorlar diye konutu.

çOCUKLARDAK OKUMA MOTVASYONU VE STE KADINLARDA DA MEVCUT

çocuklardaki okuma motivasyonu ve isteinin kadnlarda da mevcut olduunu aktaran Sakal, konumasn öyle sürdürdü:

Köyümüz kadnlar okuma yazma kursunu talep ettiler ve o dorultuda okuma yazma kursuna baladk. Okulumuz 2 bin rakmda bulunuyor. çok yüksekteyiz ve buraya kar yad vakit nisan, mays aylarna kadarda kar yerden kalkmyor. Tabi kar bizi asla durduramyor. çocuklarla darda kar üzerinde etkinlikler yapyoruz, boyamalar yapyoruz, çeitli faaliyetler yapyoruz. Günün ilk klaryla okula geliyorum ve çocuklar kapdan koarak gelip, sarlyorlar. Daha sonra ders yapyoruz, arklar söylüyoruz, kitap okuyoruz. Onlar için de farkl bir ortam oluyor. Snftaki birçok köeyi çocuklarla birlikte oluturduk. Burada çocuklar duygularn ifade etmekte zorlanmyorlar.

SABAH çOCUKLARA DERS VERYOR, ÖLEDEN SONRA DA BZE DERS VERYOR

Okuma yazma kursuna katlan kadnlardan 48 yandaki Makbule Yldrm ise okuma-yazma bilmedii için kursa kayt yaptrdn kaydetti.

Öretmene emeklerinden dolay teekkür eden Yldrm, Öretmenimiz sabah çocuklara ders veriyor, öleden sonra da bize ders veriyor. Bir hastaneye gittiimiz zaman, bir yere gittiimiz zaman okuma yazmamz olmad için zorlanyoruz. Bir yere gittiimizde adres bilmiyoruz ve eitim alacaz öretmenden. yi ki var ve bize ders veriyor. Biz çocukken o dönemlerde okuyamadk. imdi Allah raz olsun devlet sayesinde ders alyoruz, okuyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git