Bravo size!

Eşlerinin görevi gereği 5 yıl önce Diyarbakır’a gelen Tuba Böbürer ve arkadaşı Seher Şenzeybek, ücretli öğretmenlikten biriktirdikleri parayla, eşlerinin de desteğiyle Diyarbakır’da çocuklar için oyun parkı açtı.

Haberler 05.04.2021 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elerinin görevi gerei 5 yl önce Diyarbakra gelen Tuba Böbürer ve arkada Seher enzeybek, ücretli öretmenlikten biriktirdikleri parayla, elerinin de desteiyle Diyarbakrda çocuklar için oyun park açt. Öretmenler, açtklar oyun parknda çocuklara küçük yalarda trafik kurallarn öretip meslekler hakknda bilgi edinmelerini salyor.

Öretmen Tuba Böbürer ve arkada Seher enzeybek, farkl okullarda ücretli öretmenlik yaparak sevdikleri meslei icra ettiler. 5 yl önce elerinin görevi gerei Diyarbakra yerleen Böbürer ve enzeybek, hayallerinin peinden giderek Diyarbakrda çocuklar için bir oyun park açt. Açtklar oyun parknda meslek odalar ve atölyelerinin yan sra, geçtiimiz günlerde çileri Bakan Süleyman Soylunun balatt Yaya Öncelii Krmz çizgimizdir Projesini, oyun parklarnda oluturduklar pistte çocuklara, küçük yalarda uygulamal olarak öretmeye baladlar. Böbürer ve enzeybek, açtklar parkta 3 kadna da istihdam olana salad.

çOCUKLARIN HAYATI KÜçÜK YALARDA TANIMASINI SALIYORUZ

Yaklak 12 yllk bir meslek hayatnn olduunu belirten Tuba Böbürer, özel okullarda çaltn, ücretli öretmenlik yaptn söyledi. Böbürer, çocuklar çok sevdiim ve eitim sektöründen geldiim için çocuklara daha faydal bir eyler yapmaya karar verdik. Arkadamla düündük ve böyle bir yeri açtk. Ücretli öretmenlikle biriktirdiim parayla hayallerimin peinden gittim ve u anda Payalpark çocuk Elence Merkezini açtk. Bununla hayallerimin bir ksmn gerçekletirmi oldum. Burada trafik eitim parkn oluturduk. çocuklarmz burada daha küçük yalarda trafik eitimi vererek, trafikte nasl bir yol izlemesi gerektiini anlatmaya çaltk uygulamal olarak. çocuklarmz burada keyifli bir ekilde kalc örenme salyor, uygulamal olarak bu eitimleri verdiimiz için. çileri Bakanmz Süleyman Soylunun da üzerinde durduu konu vard, trafik eitimi. Biz, burada çocuklarmza küçük yata bu eitimi vererek trafik konusunda daha bilinçlenmesini saladk. Böylece çileri Bakan Süleyman Soylunun da çarsna cevap vermi olduk. çocuklarn küçük yata elenerek meslek evlerimizden, meslek atölyelerimizden örenmelerini saladk dedi.

çOCUKLARA TACZ DURUMLARINDA NELER YAPMALARI GEREKTN ANLATIYORUZ

çocuklarn meslekleri tanmalarn, severek hangi meslei seçmelerine yönelmeleri için onlara yol göstermek istediklerini kaydeden Böbürer, sözlerine öyle devam etti:

Hayat küçük yata onlarn tanmasn salyoruz. Ama bunu yaparken de oyunla, resimle, müzikle yani keyif alarak çocuklarn bir eyler örenmesini amaçlyoruz. çocuklar meslekleri seçerken, polisin görevlerini burada bizimle öreniyorlar. Bildiimiz gibi, sosyal medyadan da takip ettiimiz taciz durumlarnda nasl hareket edip davranmalarn gerektiini, nereyi arayarak bu durumu bildirmeleri gerektiini, aileleriyle nasl iletiime geçmeleri gerektii konusunda onlar bilinçlendiriyoruz. 3 çalanmzda bayan, burada kadn istihdamn da salam oluyoruz. 2 kadn giriimci olarak bu ie baladk. çalan personelimizde kadnlardan seçtik. Kadn istihdamn salanmasn da amaç edindik. Elerimizin görevi nedeniyle biz Diyarbakra geldik. Diyarbakr halkna hizmet vermek istedik. Diyarbakra gönül baladk. Biz, Diyarbakr çok sevdik.

Ana Sayfaya Git