Bu kantinin sorumlusu "dürüstlük"

Gercüş ilçesinde bir okulda uygulamaya konulan "Dürüstlük Kantini Projesi" çerçevesinde öğrenciler, haftanın iki günü sorumlusu bulunmayan kantinden alışveriş yapıyor.

Haberler 24.02.2017 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Gercü ilçesindeki bir ilköretim okulunda hayata geçirilen Dürüstlük Kantini Projesi ile örencilerin dürüstlükle ilgili davranlarnn pekitirilmesi amaçlanyor.

Okul Müdürü Edip Ekmen, Dürüstlük Dolab projesini 2016-2017 eitim öretim ylnda Dürüstlük Kantini olarak devam ettirdiklerini söyledi.

Deerler eitimi kapsamnda hayata geçirdikleri projenin olumlu sonuçlar verdiini aktaran Duman, Örencinin kendi kendini yönetebilmesi için uyguladmz bu yöntem asla bir güven testi deildir. Aksine onlara ne denli güvendiimizi hissetmelerini salyoruz ve bu sayede öz güvenleri yükseliyor. dedi.

- Örencilerimiz bizi mahcup etmedi

Ekmen, okul kantininin kooperatif kolunca iletildiini belirterek, öyle devam etti:

Haftann birkaç günü kantinimizi örenciler kendileri yönetiyor. stedikleri ürünü alp parasn kasaya brakyorlar. Para üstü gerekiyorsa alyorlar. Bizim kasaya braktmz belli miktarda bozuk para sermayemiz var. Ürün stoklarmz belli fakat herhangi bir kontrol mekanizmas kullanmyoruz. Bütün adalet sistemi o an örencinin elinde. Örencilerimiz bu anlamda imdiye kadar bizi mahcup etmedi. Akademik eitim önemli ama önceliimizin deerler eitimi olmas gerekiyor. Bizler eitimciler olarak örencilerimize ne kadar güvendiimizi hissettirebilirsek onlar o kadar verimli hale geliyor.

- Kasamz sürekli fazla veriyor

Proje sorumlusu öretmen Hilal Korkmazda örencilerine duyduu güvenin boa çkmadn söyledi. Projeden örencilerin de memnun olduunu ifade eden Korkmaz, unlar kaydetti:

Normal günlerden daha çok keyif aldklarn söylüyor örencilerimiz. Kendi kendilerini kontrol ederken onlar görmeniz lazm. Senin aldn ey 50 kuru, parann üstünü alr msn diyen bir kontrol mekanizmas olan arkada var kimi zaman yannda. Kasamz sürekli fazla veriyor. Bu çok önemli. Belki örencilerimizin yanl hesaplamalar yüzünden kasa eksik verebilir diye düünürken sürekli arty gördük. Bu deeri koruyan ve bu ahlakla yetiip büyüyen çocuklar, ileride ülkemiz için çok faydal olacak, buna inanyorum.

- Herkes kendi dürüstlüünü gösteriyor

Örenci Belinay Vuranok ise projeden mutlu olduunu ifade ederek Herkes kendi dürüstlüünü gösteriyor. Arkadalarmz snavdan çktnda ya da teneffüslerde kantinden istediini alyor, parasn brakyor. Bazen arkadamzn paras yannda yoksa biz veriyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git