Bu okulda diploma alan kendi işinin patronu oluyor

Diyarbakır Yenişehir Mesleği Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kursiyerler, eğitimlerinin ardından kendi işlerinin patronu oluyor. Kursu başarıyla bitirip sertifikalarını alan öğrenciler, açtıkları iş yerlerinde onlarca kişiye istihdam sağlıyor.

Haberler 06.12.2019 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Meslei Eitim Merkezi, 14-45 ya arasndaki örencilere 20 alanda eitim veriyor. Kendi iinin patronu olmak için merkeze gelen örenciler, motorlu araçlar teknolojisi, güzellik ve saç bakm, mobilya dekorasyon, iç dekorasyon, metal ileri, elektrik elektronik, radyo ve televizyon, makine gibi alanlarda eitim alabiliyor. Diyarbakrda birçok meslek grubunda ustalaan ve kendi i yerini açan patronlarn eitim ald okul, okul okuma frsatn kaçran veya isiz olan vatandalar bekliyor.

87 dalda eitim veriliyor

Diyarbakr Yeniehir Meslei Eitim Merkezi Müdürü Ali Souk, mesleki eitim olarak örencilere 87 dalda eitim verdiklerini söyledi. Souk, 932 örencimiz var. Örencilerimiz haftann bir günü teorik eitim, 5 gün ise i yerlerinde mesleki eitim görüyorlar. Okula kayt olduklar günden itibaren sigortalar yaplyor, aylk 550 lira ücretleri veriliyor. Motorlu araçlar teknolojisi, güzellik ve saç bakm, mobilya dekorasyon, iç dekorasyon, metal ileri, elektrik elektronik, radyo ve televizyon, makine gibi bütün alanlar ve dallar mevcut. Burada örenciler kayt olurken dier okullardan daha avantajl, örenci mezun olduu an kendi i yerini açabiliyor, hem resmi kurum hem de özel kurumlarda teknik servis olarak çalabiliyor. 14 yatan 45 yana kadar örencilerimiz var. Yln 12 ay kayt yapabiliyoruz, dier okullardan farkmz bu. Örencilerimiz mezun olduklarnda ayn zamanda meslek lisesi diplomas da alacaklar. Okuma frsat olmayan, ya ne olursa olsun herkesi okulumuza kayt yapmaya bekliyoruz. Burada mezun olan örenciler aylk kazançlar en az bir ustann ald 5 bine kadar olur. Burada ustaln yetitirmesine bal olarak ta büyük miktarlarda para kazançlar oluyor. Sanayi sitesindeki bütün ustalar bu okulda örenci olmu ustalardr, kendi iinin patronu olmak için mesleki eitime kaydolalm. Son teknolojik malzemeler konusunda eksikliklerimiz var, Bakanlk veya l Milli Eitim Müdürlüü tarafndan ekipmanlar gelirse örencilerimizin eitim kalitesi artm olacaktr dedi.

Müteri younluu artyor

Kuaför ve güzellik kursu örencisi 37 yandaki lhan Aycan, okulda aldklar diplomalarla kendi i yerlerini açarak istihdama katk sunacaklarn söyledi. Aycan, Daha önce saç sakal kesiyorduk, burada eitim gördükten sonra saç bakmndan cilt bakmna, ka yapmndan manikür ve boyasna kadar örendik. Düne kadar üç müteri geliyorsa, bugün ise 6dan daha fazla müteri taleplerini görüyoruz. Bunun sebebi örnein cilt bakm yaparken müteri belgeyi soruyor, olmadnda korkarak oturuyorken belgeyi gördüü zaman daha rahat geliyor. Bu belgeleri aldm zaman kendi iimin patronu oluyorum, gelen elemanlara da yardmc olarak önlerini açyoruz, onlar da kendi mekanlarn açarak rahat oluyorlar diye konutu.

Okulda gördüüm teorik dersleri burada uygulamal yapyorum

Otomotiv gövdecilik brannda okuyan kaportac Özcan Karaka ise, okulda örendikleri teorik dersleri i yerlerinde uygulayarak kendilerini gelitirdiklerini söyledi. Karaka, Okulda hocalarmzla ders iliyoruz, okulda gördüüm teorik dersleri burada uygulamal yapyorum. Birçok faydas oluyor, orada aldm belgeyle dükkan açp kendi iimin patronu oluyoruz. Bota kalan örenciler burada diploma alp i sahibi olabilirler eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git