Bu okulda eğitim başlamadı

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Devecik köyündeki okulda, öğretmen olmadığı için öğrenciler, ders başı yapamadı.

Haberler 17.10.2017 - 08:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Karlova ilçesine bal bir köy okulunda öretmen olmad için yeni eitim öretim dönemi balayamad. Veliler ve örenciler okula bir an önce bir öretmen gönderilmesini istiyor.

15 örencisi bulunan Devecik Köyü lkokulunda 2017-2018 eitim öretim yl henüz balamad. Veliler, köylerinde öretmen bulunmad için eitime balanlmadn ve çocuklarnn madur olduunu dile getirerek, yetkililerden yardm istedi.

Devecik Köyü Muhtar Mustafa Ayan, Okulumuz 2017-2018 Eitim ve Öretim Yl balandndan beri, 4 haftadr öretmensiz. çocuklarmz köy içinde bo bo geziyor. Dier arkadalar farkl köylerdeki okullara gittikleri için ciddi anlamda sknt içindeler. Milli Eitim Müdürlüüne bavuru yapmamza ramen bize cevaplar Kadrolu öretmen verilmi fakat uan güvenlik soruturmasnda yantn aldk. çocuklarmz tamal olarak Kalencik köyündeki YBOya götürebilirlerdi ya da sözlemeli bir öretmen verip çocuklarmzn eitim ihtiyac giderilebilirdi dedi.

DAHA ETM BALAMADI

Örencileri tamal eitim ile geçici bir süre baka bir köyde eitim görmesinin mümkün olduunu belirten Velilerden Mustafa çelik, 1 aydr okullar açld ama bizim köy okulumuz halen kapal. Örencilerimiz okula gidemiyor. Ciddi anlamda eitim konusunda çok skntlar çekiyoruz . Ortaöretim örencileri tamal eitim ile Kaleincik köyünde bulunan YBOya götürülüyor. çocuklarmz Baba okul ne zaman açlacak diye her sabah bize soruyor. Bizde mecburen geçitirmek için bugün, yarn diyoruz diye konutu.

çocuklarnn sokakta ve madur olduunu ifade eden velilerden Zeynep Büyük ise, çocuklarmz okulu unuttu. Okulun ne zaman açlp ne zaman kapanacan bilmiyoruz. 1 aydr okulumuza öretmen gelmesini bekliyoruz diyerek durumu aktard.

çocuklar da bir an önce öretmenin gelmesini istediklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git