Bu okuldan mezun olanların işi hazır

Diyarbakır’da, bir okul ile ip fabrikası arasında, okulun tekstil teknolojileri bölümünü bitiren öğrencilerin tahsillerini tamamlamalarının ardından fabrikada istihdam edilmeleri yönünde protokol imzalandı.

Haberler 11.03.2018 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde bulunan Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren skur tekstil arasnda örencilerin istihdam konusunda protokol imzaland. skur tekstil binasndaki toplant salonunda düzenlenen törene Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari, skur Tekstil irketi Genel Müdürü Ekrem Kul, Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sezai Güçmen, öretmenler ve örenciler katld. Burada Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari skur Tekstil irketi Genel Müdürü Ekrem Kul arasnda tekstil teknolojileri bölümü örencilerin mezuniyetlerinin ardndan istihdam edilmelerine yönelik protokol imzaland.

ÖRENCLER MEZUN OLDUKTAN SONRA STHDAM EDLECEK

Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sezai Güçmen, tekstil teknolojileri alan ile birlikte toplam 7 alan okul bünyelerinde bulundurduklarn söyledi. Güçmen, 2013 ylndan beri özellikle skur ile bizim, son snf örencilerinin iletme becerisi aldklar fabrikada bulunuyoruz. Fabrikamz ile olan i birliimizi, iletiimimizi gün itibari ile protokol ile resmiletirdik. Bu protokol ile tekstil teknolojisi alannda okuyan örencilerimiz son snfa geldiinde, iletmede beceri eitimlerini bu fabrikada alacaklardr. Mezun olduktan sonra da bu örencilerimizin tamam bu fabrikada çok rahat bir ekilde istihdam edilecektir. Biz tekstil teknolojisi alannn bulunduu tek okul olma hasebiyle, Diyarbakrda tekstilkent projesinin gelimesi ile birlikte örencilerimizin tekstil teknolojileri alann tercih etmeleri telkininde bulunabiliriz. Tekstil teknolojileri alannda 126 örencimiz mevcut, bunun üçte birlik ksm son snfta dedi.

MEZUN OLAN ÖRENCLER YETMYOR

Daha sonra konuan skur Tekstil Fabrikas Genel Müdürü Ekrem Kul, kendilerinin 4 yl önce bu fabrikay burada yapmaya karar verdiklerinde eitimin liyakatn bilimle beraber sanayide olmas gerektiine hep inandklarn söyledi. Kul, konumasna öyle devam etti:

Bu balamda, ülkemizde hep eksiklik olan eitim ile sanayinin ibirlii projeleri, sahada örencilerin pratik yapabilmesi önündeki engelleri biliyoruz. Burada biz algy krp bunu bilimde eitimde temelli, iletmelerimizde, sahamzda sözde deil özde, gerçek bir ibirlii ile bunu sürdürüyoruz. Bunu da artk bugün yaptmz protokol ile taçlandrmaya karar verdik. Toplamda binin üzerinde bir çalan saysna ulama hedefimiz var. Bu balamda, Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tekstil teknolojisi bölümünde her yl mezun olan örencilerimizin says bize yetersiz. Bu arkadalarmzn tamam bu protokol ile birlikte etkin bir ekilde stajlarn burada yapacaklar. Stajlar bittikten sonra bu arkadalarmzn hepsini istihdam edeceiz. Tüm hedefimiz buna yönelik.

Konumalarn ardndan hazrlanan protokol imzaland. Daha sonra öretmenler ve örenciler fabrikay gezdi.

Ana Sayfaya Git