Bu okullarda herkes "okuyor"

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki tüm okullarda herkes kitap okuyor.

Haberler 11.11.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Kaymakamlnca hazrlanan, lçe Milli Eitim Müdürlüünün desteiyle hayata geçirilen Kayapnar Okuyor Projesi ile ilçedeki okullarda ilk ders zilinin ardndan 15 dakika kitap okunuyor.

Resmi ve özel 220 okulda, idareciden, güvenlikçiye, örenciden öretmene, temizlik görevlisi ve kantin iletmecisinden veliye kadar herkesi kapsayan proje ile ayda en az 3 kitap okunmas hedefleniyor.

Bu çerçevede okumaya tevik amacyla yl boyunca en çok kitap okuyan örenciler de ödüllendirilecek.

2019-2020 eitim öretim ylnn balamasyla uygulamaya geçirilen projenin yl boyu sürmesi planlanyor.

- Amacmz okuma kültürünü çocuklara alamak

Projenin uyguland okullardan Kayapnar Nazime Tatlc lkokulu Müdürü smail Buhur, 2 aydr okullarnda ilk dersi kitap okumaya ayrdklarn, uygulamann ilk ders zili çaldnda okulda bulunan kendileri de dahil herkesi kapsadn söyledi.

Kitap okumak için günün en verimli zamann seçtiklerine iaret eden Buhur, herkesin ayda en az 3 kitap okumasn salamay hedeflediklerini belirtti.

Buhur, velilerin de projeden memnun olduunu dile getirerek, lçedeki tüm okullarda uygulanan proje ile her gün ders balamadan 15 dakika öretmenlerimiz, örencilerimiz, velilerimiz, kantin sorumlumuz, temizlik personelimiz, güvenlikçimiz hep beraber bu etkinlii yapmaktayz. Bunu yaparken de veli, öretmen ve örencilerimizden önemli dönüler aldk. Amacmz farkndalk yaratmak, okuma kültürünü çocuklara alamak. diye konutu.

- Kitap okumak örenciler arasnda tatl rekabete dönütü

Snf öretmeni Derya Turgut Yldrm ise kitap okuma kültürü gelimediinde insanlarn kendilerini ifade etmekte ve birbirleriyle iletiim kurmakta sknt yaadn belirtti.

Proje ile çocuklar arasnda kitap okumada güzel bir rekabet yaandn ifade eden Yldrm, bu sayede örencilere okuma alkanln kazandrdklarn aktard.

Yldrm, çocuklarn yetikinlerden görerek okumay alkanlk hale getireceine dikkati çekerek, bu konuda ailelere de büyük sorumluluk dütüünü vurgulad.

çocuk Annem ve babam yapyor, ben de bunu yapmalym, bu yolda gitmeliyim. diye düünecektir. Onlara okumay sevdirebilmi olmak bizim için temel görev. Kitap sevgisi kazandramadmzda hiçbir süreç tamamlanmam demektir. diyen Yldrm, bu amaçla uygulanan projeden dolay çok mutlu olduklarn dile getirdi.

- Okuduumdan beri tüm dersleri çok daha iyi anlyorum

Örencilerden Sterkjin Önde, memnuniyet duyduklar uygulamann kentte tüm okullarda yaygnlamasn istediklerini söyledi.

Öretmenlerinin çok kitap okuyan örencilerin Kaymakamdan ödül alacan belirtmesi üzerine her gün düzenli kitap okumaya baladn anlatan Önde, Ben kitap okurken kendimi o kitaptaki kahraman gibi hissediyorum. Baka dünyalara gidiyorum. Kitap okumak güzel bir ey hem de faydas var. Kitap okuduumdan beri tüm dersleri çok daha iyi anlyorum. Kitap okumak bize yeni bilgiler öretiyor. dedi.

Hiranur Özden ise baarl olmak için çok okuyup, çok aratrma yapmann önemine deindi.

Kitap okuyarak güne zinde baladklarn belirten Özden, Kitap okumann daha iyi cümleler kurmama katks var. Kitap bilgi sahibi olmam, arkadalarmla daha iyi iletiim kurmam salyor. ifadelerini kulland.

Özden, Kayapnar Kaymakaml ve projede emei geçen öretmenlere teekkür etti.

Okulun kantinini ileten Fikri Saln da projeden memnuniyet duyduunu anlatarak, örenciler derse girdiinde, kantinde kitap okuduunu aktard.

Ana Sayfaya Git