Bu soruyu çözene mal varlığını veriyor

Daha önce 2 soru paylaşarak, soruların cevabını bulana 93 emekli maaşını vadeden Samsunlu emekli matematik öğretmeni, yeni bir soru hazırladı. Aydın Cerit, sorunun doğru çözümünü 19 Mayıs’a kadar kendisine ulaştıran ilk kişiye tüm mal varlığını vereceğini açıkladı.

Haberler 21.03.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Samsunda yaayan emekli matematik öretmeni Aydn Cerit, hazrlad matematik sorusunu doru çözüp 19 Mays 2017 saat 18.00e kadar kendisine ulatran ilk kiiye tüm mal varln vereceini duyurdu.

59 yandaki Cerit, Türk mal yerli hesap makinesi yaplmasn salamak ve özellikle asal saylar üzerine yapt çalmalara dikkat çekmek için ödüllü bir matematik sorusu hazrlad.

Cerit, soruyu çözüp 19 Mays 2017 saat 18.00a kadar Samsun Öretmenevine gelip kendisine ulatran ilk kiiye bir ev, bir dükkn ve bankadaki bir miktar parasn vereceini açklad. Yllardan bu yana saylar üzerine çalmalar yaptn anlatan Cerit, öyle konutu:

u an Türkiye hesap makinesi üretimi yapamyor. Benim yaptm çalmalar sonucunda una ulat biz de mevcut hesap makinelerinden çok daha kapsaml olan karmak ilemleri yapabilen bir hesap makinesi yapabiliriz. Bunun için devletimizden yardm bekliyorum. Bir ekip oluturulmas hlinde bunu gerçekletirmem çok mümkün. Ben de bu çalmama dikkat çekmek için bu soruyu hazrladm. Bu soruyu bilgisayarlarn dahi çözeceini düünmüyorum. Sorunun doru cevabn belirlediim tarih ve saate kadar bana ulatran ilk kiiye tüm mal varlm vermeyi taahhüt ediyorum. Bunlar evim, dükknm ve bankada bir otomobil alacak kadar miktardaki para.

Daha önce de denedi

Cerit, daha önce de benzer ödüllü sorular denedi. lk denemesi, IMFye meydan okumak oldu. 2011de, hazrlad soruyu IMF çözemezse Türkiyenin borçlarn silmesini talep eden Cerit, çözebilirlerse ömrünün sonuna kadar IMF için çalmay vaat etmiti.

Aydn Cerit, geçen sene de hazrlad iki matematik sorusunu çözen ilk kiiye 93 ay süresince emekli maan vereceini vaat etmiti. Sorunun birini çözen olmam, dier soruyu çözen bir kii ise ödülü istememiti.

Ana Sayfaya Git