Bunları Öğretiniz!

Çocuklar, aslında yetişkinlerin tahmin ettiğinden çok daha beceriklidir. Kolaylıkla öğrenebilecekleri ve sorumluluk almayı öğrenecekleri işleri onlara vererek gelişimlerini hızlandırabilirsiniz.

Haberler 09.10.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuk eitiminin belki de en önemli belirleyicisi, ona ne kadar sorumluluk verdiinizdir. Karakterlerinin olumasnda, sorumluluk duygularnn gelimesinde, özgüvenli olarak yetimelerinde en büyük pay, onlardan ne beklediinizi belirlemenizdedir. Yapamazsn demeden ev ilerini bölümek, zorlandklar noktalarda yardm ederek güven duygularn gelitirmek, kendilerini hem ev hayatna hem de sosyal hayata dahil hissetmelerini salar. Bu, oldukça verimli bir geliimin önünü açar ve eitim hayatlarnn da oldukça verimli geçmesini salar.

Bazen kendi çocuunuz için Bu ii yapamaz herhalde diye düündüünüz noktada, çocuklarn bizi artmas ortaya çkar. Onlar, bizim beklentilerimizden çok daha fazlasn karlayabilecek derecede becerikli. 10 yanza kadar çocuunuza öreterek hayatnn geri kalann da pozitif yönde etkileyebilecei 5 madde.

1- çamar ykama

6 yandaki bir çocua çamarlarn nasl ykamas gerektiini, çamar makinesini nasl kullanmas gerektiini ve deterjan ölçmeyi öretebilirsiniz. Bu, küçük bir çocuk için ev ilerine dahil olmada müthi bir admdr. Kz ya da erkek çocuk fark etmeden, çamar ykamayla ilgili her eyi örenmeleri oldukça faydal olur.

2- Ekim ve dikim ileri

Pek çok çocuk anasnfndayken tohum ekmeyi öreniyor. Ancak ektii tohum filizlendiinde saksya nasl almas gerektiini örenemiyor. Bunu öretmek, bitkilerle hangi sklkta ilgilenmesi gerektiini göstermek ve bir bitkinin geliiminden keyif almay öretmek sizin iiniz.

3- Hediye paketlemek

Bakn bu oldukça elenceli bir i. Babasna, kardeine, hatta belki de size ald hediyeyi nasl paketleyebileceini öretin ona. Böylece, hediye almann da vermenin de keyfini çkarmakla kalmayp, gerekli durumlarda hediyesini kendisi süsleyecek.

4- Mektup yazmak

çocuunuz bir mektup yazabilir, onu resimlerle süsleyebilir, zarf kapatabilir ve sizin yardmnzla istedii kiiye postalayabilir. Bu güzel ve eski alkanl kefetmeden büyümesine izin vermeyin.

5- Alveri yapmak

çocuunuza sorumlu ve nitelikli bir ekilde alveri yapmay öretmek oldukça önemli. Hayat boyunca ihtiyaç duyaca bu alkanl edinebilmesi için unlar deneyin:

- Ona açklayn: Fiyatlar, uygun ve pahal olmalarn açklayn. Almay tercih ettiiniz eyle ilgili Bunu aldm çünkü dierine göre biraz daha ucuz ama kalitesi ayn gibi açklayc ifadeler kullann.

- Bazen o ödesin: Örnein evin abur cubur ihtiyacn çocuunuz karlasn ve bunun için elinde küçük bir bütçe bulunsun. Kendi tercihlerini yapmay böylece örenecektir.

Ana Sayfaya Git