Burs ve kredi başvuruları!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs ile kredi başvurularını başlattı

Haberler 06.11.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, 2021-2022 eitim öretim dönemi burs ve kredi bavurularnn baladn açklad.

Bakan Kasapolu, Instagram hesabndan yapt canl yaynla, 2020-2021 eitim öretim ylnda Örenci Seçme ve Yerletirme Snavna girerek ilk defa bir yükseköretim programna girmeye hak kazanan örenciler ile halen bir yükseköretim programna devam eden ara snf örencileri ve yurt dnda örenim gören Türk vatandalarnn burs-kredi bavurularnn balatldn duyurdu.

Bugün balayan bavurular, 8 Kasm Pazartesi günü saat 23.59a kadar e-Devlet üzerinden yaplabilecek. Bavuran örencilerin, e-Devletteki bavuru indeks sayfasn okuyup, onaylamas gerekiyor. Bavuruda deiiklik yapmak isteyen örenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

EN ÖNEML KISTAS BAARI

Bavuru srasnda örencilerin beyan ettii ekonomik, sosyal ve baar durumuna ilikin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanl tarafndan kamu kurumlar araclyla teyit edilecek. Yaplan deerlendirme sonucunda bavuru yapan örencilere burs ya da örenim kredisi tahsis edilecek.

Yaplacak deerlendirme sürecinde, örencilerin baar durumu yüzde 40 orannda dikkate alnyor. Yüksekörenime ilk defa giren örencilerin ÖSYM tarafndan hesaplanan puan türü ve puan, ara snflarda ise yükseköretime kayt yaptrd tarihteki puan türü ve puan üzerinden hesaplanyor.

Bunun yan sra üniversite yerletirme snavnda saysal, sözel, eit arlk ve dil puannda ham puan baznda ilk 100e giren örencilere normal burs tutarnn üç kat burs verilecek.

ehit ve gazi yaknlar ile yüzde 40n üzerinde engeli bulunanlar, anne ve babas vefat edenler, sevgi evlerinde koruma altnda ortaörenimlerini tamamlayanlar, Darüafaka lisesinde ortaörenimini tamamlayanlar ile aktif milli sporcu örenciler, deerlendirmeye girmeden burs hakkndan yararlanabilecek.

Ana Sayfaya Git