Burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı

2020-2021 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvuruları 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak

Haberler 29.10.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, 2020-2021 eitim öretim yl için burs ve kredi bavurularnn baladn duyurdu.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, 2020-2021 eitim öretim ylnda Örenci Seçme ve Yerletirme Snavna girerek ilk defa bir yükseköretim programna girmeye hak kazanan örenciler ile halen bir yükseköretim programna devam eden ara snf örencileri ve yurt dnda örenim gören Türk vatandalarnn burs-kredi bavurular balad.

Burs-kredi hakkndan yararlanmak isteyen örencilerin 28 Ekim-3 Kasm tarihleri arasnda e-Devlet üzerinden bavurmas gerekiyor.

SON GÜN 3 KASIM

3 Kasm Sal günü saat 23.59a kadar devam edecek olan bavurular, e-Devlet üzerinden alnacak. Bütün örencilerin e-Devletteki bavuru indeks sayfasn okuyup onaylamas gerekiyor. Bavuruda deiiklik yapmak isteyen örenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Bavuru srasnda örencilerin beyan ettii ekonomik, sosyal ve baar durumuna ilikin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanl tarafndan kamu kurumlar araclyla teyit edilecek. Yaplan deerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan örencilere burs ya da örenim kredisi tahsis edilecek.

ÖRENM BLGLER DORU OLMALI

Burs/kredi bavurular e-Devlette yer alan Yükseköretim Bilgi Sistemine (YÖKSS) kaytl örenim bilgilerine göre alnaca için örencilerin YÖKSSteki örenim bilgilerinin doru ve eksiksiz olmas gerekiyor.

Örencileri bavuru srasnda herhangi bir sorun yaamamas için öncelikle e-Devlete girerek okul/bölüm, hazrlk ve kayt dondurma bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan örencilerin üniversitenin örenci ileriyle görüerek durumlarn YÖKSS üzerinden güncelletmeleri gerekiyor. Hatal ya da eksik örenim bilgisiyle burs-kredi bavurusu yapan örencilerin bavurular beyan etmi olduu bilgiler üzerinden deerlendirilecektir.

ÖZEL DURUM BEYANLARI ELEKTRONK ORTAMDA KONTROL EDLECEK

Bavuruda özel durum beyan eden örencilerin belge göndermesi gerekmiyor. Bavuru ekrannda özel durum (ehit/gazi çocuklar, ehit bekar ise bekar kardei/gazi bekar ise kendisi, anne ve babas (her ikisi de) vefat edenler, tam teekküllü devlet hastanesinden alnan salk kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi örenimlerini Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlna bal sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular vs.) beyan eden örencilerin bilgileri Gençlik ve Spor Bakanl tarafndan ilgili kamu kurum ve kuruluu nezdinde web servisler araclyla elektronik ortamda kontrol edilecek.

Bavuru ilemleri hakknda Gençlik ve Spor Bakanl Kurumsal letiim Merkezi (444 0 472 nolu hat) ile resmi Twitter destek hesab üzerinden 7 gün 24 saat bilgi alnabilir.

Ana Sayfaya Git