Bursluluk sınavı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sona erdi.

Haberler 06.09.2021 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl tarafndan hazrlanan 2021 OKBS; 5, 6, 7, 8, hazrlk snf, 9, 10 ve 11inci snflara yönelik düzenlenen snav tek oturum halinde gerçekletirildi.

Saat 10.00da balayan snav ülke genelindeki tüm snav merkezlerinde yapld. çoktan seçmeli snavda 4er seçenekli 100 soru sorulacak ve bu 100 soru için adaylara 120 dakika (2 saat) süre tannd.

Snav sonuçlar 28 Eylül 2021 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Okul müdürlükleri; örenci velisinin istemesi hlinde Snav Sonuç Belgesini elektronik ortamdan alp mühür ve imza ile onayladktan sonra örenci velisine veya örenciye imza karl verecek.

Sabah saat 09.00dan itibaren okul bahçesini velileriyle birlikte doldurmaya balayan örenciler, büyük bir heyecanla snavn balayaca saati beklemeye balad.

Örencilerin tamam bursluluk snavna katlm gerekçelerini aile bütçesine katk salamak ve okul masraflarn karlamak olduunu belirti.

KAZANIRSAM KENDME KTAP ALACAIM VE OKUL HTYAçLARIMDA KULLANACAIM

Bursluluk snavna katlacam için çok ama çok heyecanlym. Snav kazanrsam kendim için bol bol kitap alacam. diyen Sümeyra Orhan, bursluluk snavna oldukça çaltm, test çözmektense kitap okumay tercih ettim. Umarm kazanrm, kitaplar baya pahal olduu için eer kazanrsam kendime kitap alacam ve okul ihtiyaçlarmda kullanacam. dedi.

OKUL MASRAFLARINI ALDIIM BURSTAN KARILAYACAIM çN BU SINAV BENM çN çOK ÖNEML

Bu yl 9ncu snf örencisi olacan dile getiren Yunus Emre çiftçi, Babam inaat içisi bursluluk snavn kazanrsam okul ihtiyaçlarm için kullanacam ve bu sayede aileme de katkda bulunmu olacam, hiç olmazsa okul masraflarn aldm burstan karlam olacam bu nedenle bu burs benim için çok önemli. eklinde konutu.

Bu sene 8inci snf bursluluk snavna gireceini ifade eden Sevgi Acar, Biraz heyecanlym, çok çaltm. 2 senedir 8inci snf konularna çalyorum, inallah kazanrm. Snava girecek tüm arkadalarma da baarlar diliyorum. Alacam bursu geleceim için ve okul masraflar için kullanacam. dedi.

Ana Sayfaya Git