Buruk eğitim

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın Mardin'in Nusaybin ilçesine düzenlediği havanlı saldırıda şehit olan Emine ve Leyla Yıldız'ın eğitim gördüğü okullarda eğitim öğretim hüzünlü başladı.

Haberler 31.10.2019 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede YPG/PKKnn Mardinin Nusaybin ilçesine düzenledii havanl saldrda ehit olan kardeler Emine ve Leyla Yldzn eitim gördüü okullarda eitim öretim buruk balad.

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Suriyenin kuzeyinde YPG/PKK ve DEA terör örgütlerine kar balatlan ve Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerince desteklenen Bar Pnar Harekat srasnda, terör örgütünce sivil bölgelerin hedef alnmas nedeniyle Nusaybinde eitim öretime 10 Ekimde ara verilen okullarda önceki gün yeniden ders zili çald.

YPG/PKKnn, igali altndaki bölgelerden Nusaybine 10 Ekimde düzenledii havanl saldrda, evlerinin önünde anneleri Fatma Yldz (48) ile katledilen kardelerden Emine Yldzn (12) okuduu Kaymakam Bülent Pekdemir Ortaokulu ile ablas Leyla Yldzn (15) eitim gördüü Frat Anadolu Lisesinde hüzün hakimdi.

Emine ve Leyla Yldz kaybetmenin acsn yaayan snf arkadalar, onlarn çiçeklerle donattklar sralarna fotoraflar ile Melekler seninle olsun, Seni hiç unutmayacaz yazl, duygularn anlatan notlar brakt.

- ki örencimiz de baarlyd

lçe Milli Eitim Müdürü Ümit çetin, ilçe genelinde toplam 110 okulda 28 bin örencinin eitim öretim gördüünü söyledi.

Eitime büyük önem verdiklerini ancak ilçede 2016 ylnda da terör saldrlar nedeniyle eitime bir süre ara verildiini hatrlatan çetin, Bar Pnar Harekatn bahane eden YPG-PKKl teröristler hedef gözetmeksizin ilçeye saldrlar düzenledi. Bakanlmzn takdiriyle eitime 2 hafta ara vermek zorunda kaldk. lçemizde 15 ehidimiz oldu, 2si bizim örencimizdi. Eitim camias olarak teröre 2 ehit verdik. ki örencimiz de baarlydlar. nallah artk terör son bulur. diye konutu.

Örencilerin derslerinden geri kalmamas için çaba gösterdiklerini dile getiren çetin, Bakanlktan gelen talimat dorultusunda telafi eitimine balanacan aktararak, Örencilerimizin derslerinde geri kalmasna müsaade etmeyeceiz. dedi.

- Aklma geldikçe alyorum

Frat Anadolu Lisesi örencisi Nurbahar Kaya (14), arkada Leyla Yldz ile güzel anlarnn olduunu belirtti.

Kaya, arkadann katledildii gün okuldan birlikte çkp eve gittiklerini ifade etti.

Yldz ile tiyatro grubunda yer almay düündüklerini anlatan Kaya, çalkand, dersleri gayet iyiydi. Teneffüste birlikteydik, eve beraber giderdik. Leylann öldüünü bilmiyordum. Arkadam bana Leylann öldüünü söyledi. çok üzülüyorum, aklma geldikçe alyorum. diye konutu.

eyma Korkut (14) da Leyla Yldzn çok çalkan ve iyi bir arkada olduunu dile getirdi.

Korkut, arkadann öldüünü duyduunda çok üzüldüünü, kendisinin hayallerini gerçekletiremeden aralarndan ayrldn söyledi.

- Büyüyünce doktor olacam, diyordu

Emine Yldz ile ayn snfta okuyan Tark Öter (12) de yllardr beraber eitim gördüü arkadann artk yanlarnda olmadn belirtti.

Arkadann eksikliini hissettiklerini aktaran Öter, Artk aramzda deil ama anlar burada. Sras bo kald. Büyüyünce doktor olacam. diyordu. Hayalleri yarm kald. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git