BUSMEK'le, YKS ve LGS'ye uzaktan hazırlık

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile mücadele kapsamında eğitimlerine bir süre ara veren BUSMEK tarafından gerçekleştirilen YKS ve LGS dersleri, uzaktan eğitim modeliyle kursiyerlerin evine taşındı.

Haberler 16.04.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Covid 19 salgnnn Türkiyede de görülmesiyle birlikte Milli Eitim Bakanlna bal kurumlar ile üniversitelerde uzaktan eitim modeline geçilirken, salgn nedeniyle eitimlerine bir süre ara veren BUSMEK de lise ve üniversite snavlarna hazrlk sürecinde uzaktan eitimi balatt.

BUSMEK Snava Hazrlk Merkezi ve Mustafakemalpaa Kurs Merkezinde, Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) ve Liselere Geçi Snav (LGS) hazrlk kurslarndaki 1100 örenciye, uzaktan eitim verilmeye baland. Yaklaan snav tarihleri ve kurslara ara verilmesi nedeniyle konularn yetimeme kaygs olan örencilere uzaktan eitimle destek veriliyor.

YKS VE LGS

Buna göre, alanlarnda uzman 38 bran öretmeni ve 5 rehber öretmenle, YKS örencilerine, Türkçe, Matematik, Corafya, Tarih, Felsefe, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Geometri dersleri her gün saat 10:00 - 15:00 arasnda; LGS örencilerine de her gün ayn saatlerde Türkçe, Matematik, ngilizce, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri veriliyor. Dersler, konu anlatmlar ve soru çözümleri olarak ikiye ayrlyor.

ÖSYM snav takvimine göre LGS snav 7 Haziran 2020de, YKS snav ise 25 ve 26 Temmuz 2020de gerçekleecek.

Ana Sayfaya Git