Büyük beceri!

Batman'da TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ytong üzerine Allah'ın 99 ismi Esma'ül Hüsna'yı kazıyarak betonu sanata çeviriyor.

Haberler 27.03.2019 - 23:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Türkiye Petrolleri (TP) Fatma Zehra Kz Anadolu mam Hatip Lisesi örencileri, ytong üzerine Allahn 99 ismi Esmaül Hüsnay kazyarak betonu sanata çeviriyor.

TP Fatma Zehra Kz Anadolu mam Hatip Lisesinde açlan Üç Boyutlu Tasarm Atölyesinde ta bezeme ve kabartma sanat kursuna katlan örenciler, ytong (gaz beton) üzerine Arapça harflerle Allahn 99 ismi Esmaül Hüsnay nakediyor.

Okul Müdürü Abdurrahman Yakut, örencilerin okul bünyesinde açlan atölyelerde daha önce Osmanl kati sanat ve atk seramik parçalarndan birçok tablo yaptklarn belirterek u sralar ytong üzerine Esmaül Hüsnay ilediklerini söyledi.

ELLERNDE SANATA DÖNÜÜYOR

Örencilerin hafta içi her gün ders saati bittikten sonra atölyede çaltklarn, bu sayede hem ders stresinden kurtulduklarn hem de birbirinden güzel eserler yaptklarn anlatan Yakut, Örencilerimiz imam hatip meslek dersleri ile matematik, fizik, kimya, edebiyat, tarih ve corafya gibi kültür derslerinin yannda geleneksel ve çada görsel sanatlar derslerini de alyorlar. Atölyemizde, yaklak 30 örenci talar üzerinde Esmaül Hüsnay adeta nakediyor. Görüldüü gibi kolay olmayan bu sanat alann örencilerimiz büyük bir keyifle ve yetenekle gerçekletirme imkan buluyorlar. diye konutu.

Görsel sanatlar öretmeni Nazm Taymur da örencilerin ta bezeme ve kabartma sanatnn inceliklerini örendiklerini belirtti.

TA BEZEME VE KABARTMA

Malzeme olarak örencilerin kolay ileyebilecekleri ytong kullandklarn söyleyen Taymur, çalmamz bittiinde yaklak 7,5 metre uzunluunda ve 2 metre geniliinde bir pano oluturmay hedefliyoruz. Örencilerimizin bu isimleri taa kazmakla beraber sabr, paylam, kardelik, sevgi, sayg, sorumluluk ve erdem gibi deer kavramlarn kazanmalarn da salamaya çalyoruz. Ayrca örencilerimiz taa kazdklar isimleri gönüllerine de naketmi oluyorlar. ifadelerini kulland.

Örencilerden Dilber Tekin ve Vildan Kaya, atölyedeki çalmay severek yaptklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git