Büyük Sınav!

Üniversiteye girişte birinci aşama olan YGS'ye başvuran 2 milyon 265 bin 902 aday geleceği için büyük sınav verecek.

Haberler 12.03.2017 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversiteye girite birinci aama olan Yükseköretime Geçi Snav (YGS), bugün yaplacak. Snava, bavuran 2 milyon 265 bin 902 aday gelecei için tarihi bir snav verecek.

Tek oturumda yaplacak snav, saat 10.00da balayacak ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verilecek. 2 milyon 265 bin 902 adayn bavurduu snav, 7 bin 646 binada, 350 bin snav görevlisi ile gerçekletirilecek.

YGSye katlacak adaylar, giri belgelerini, T.C. kimlik numaralar ve aday ifreleriyle ÖSYMnin internet sayfasndan edinebilecek. Giri belgesinin üzerinde adayn, snava girecei merkez, bina, salon bilgileri ile fotoraf yer alyor. Adaylara ayrca snava giri belgesi gönderilmeyecek.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giri ilemlerinin zamannda yaplabilmesi için adaylarn snava girecekleri binann kapsnda en geç saat 09.00da hazr bulunmalar gerekiyor. Adaylar, snav salonuna 2017-YGS Snava Giri Belgesi ile nüfus cüzdan, T.C. kimlik kartlar veya pasaportlar kontrol edilerek alnacak ve sra numaralarnn bulunduu yerlere oturacak.

Snav binalarnda hiçbir eya emanete alnmayacak. Snavn yapld her bir salonda en az bir duvar saati bulunacak. Adaylarn snavda kullanacaklar kalem, silgi, kalemtra ile eker ve peçete, ÖSYM tarafndan verilecek. Adaylar, snava effaf pet ie içinde su getirebilecek.

Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer alaca snavda örencilere, Türkçeden 40, tarihten 15, corafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularndan 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden 13 soru sorulacak.

Adaylar, snav baladktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde snav salonunu terk edemeyecek, ksa süre için bile olsa salondan çkamayacak. Snav salonundan her ne sebeple olursa olsun çkan aday, bir daha snav salonuna alnmayacak ve snavn ilk 120 dakikas dolana kadar, snav binasnda bekletilecek.

LYS BAVURULARI 4-17 NSANDA

YGSde uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayr ayr deerlendirmeye alnacak. Adaylarn Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puan hesaplanacak.

YGSde en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adaylarn, YGS puanlar ile bir yükseköretim programn tercih etme ve LYSlere girme haklar bulunmayacak. YGS puan 150nin altnda olan adaylar için ilgili yerletirme puan (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarndan en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerletirme Snavlarna (LYS) girme hakk elde edecek.

YGS puanlarndan en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYSye bavurabilecek. LYSye bavurular, 4-17 Nisanda alnacak.

Ana Sayfaya Git