Çalıkuşu Tuğba, köylerde okuma atölyeleri kurarak öğrencilerin gönlüne dokunuyor

Muş'ta görevli sınıf öğretmeni Tuğba Harmankaya, köyleri dolaşarak düzenlediği etkileşimli okuma atölyeleriyle hem öğretmen ve öğrenciler arasındaki ilişkiyi güçlendiriyor hem de öğrencilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde kendilerini yalnız hissetmelerini önlüyor.

Haberler 01.10.2020 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Müdürlüü Ar-Ge Biriminde görev yapan Harmankaya, Kovid-19 salgn nedeniyle okuldan uzak kalan örenciler için Etkileimli Okuma Atölyesi projesini balattt. Merkez ve ilçelere bal 20 köye giderek uygun alanlarda sosyal mesafe kurallarna uygun atölyeler oluturan Harmankaya, düzenledii etkinliklerle okuldan uzak kaldklar için üzülen örencilere elenceli anlar yaatt.

Son olarak Varto ilçesine bal Tepe köyüne giden Harmankaya, etkinlik düzenledii örencilere Türk bayra hediye etti.

- Milli Eitim Bakan sosyal medyadan paylat

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk da okuma atölyesi yapan öretmenin örencileri ile çekilen fotorafn sosyal medya hesaplarndan paylat.

Selçuk, paylamnda, Bir fidann büyüyebilmesi için dibine bir dayanak dal dikerler, ona tutunup büyür, aaç olur. çocuklarn da bizim de tutunduumuz dal öretmenlerimizdir. Bugün sabahtan bir kare... Mu Aydngün mezrasnda okuma atölyesi yapan öretmenlerimiz... yi ki varsnz. ifadesine yer verdi.

- Örencilerin duygusal salamlklarn artrmaya çalyorum

12 yllk snf öretmeni Harmankaya, Gazi Üniversitesinde doktora sürecinde çocuk edebiyat konusunda eitim aldn söyledi.

Bu eitimlerin çocuklarn anlama, kavrama ve problem çözme becerilerinin gelitirilmesine önemli katksnn oluunu belirten Harmankaya, öyle konutu:

Pandemi sürecinde örencilerimiz öretmenlerini, biz de onlar çok özledik. Köylerde birçok çocuun aslnda bu tarz etkinliklere ihtiyac olduunu fark ettim. Sonrasnda da uygulamalar yapmaya baladm. Atölyelerde milli deerlerimizden bahsediyorum. çocuklarn eletirel düünme, problem çözme becerilerini gelitirebileceklerine yönelik etkinlikler hazrlyorum. Gönüllü olarak yaptm bu etkinliklerle çocuklarn duygusal salamlklarn artrmaya çalyorum. Bu süreçte öz benliklerini gelitirecek etkinliklerle çocuklar destekliyorum. Bugüne kadar 20 köyde etkinlik yaptm.

Harmankaya, pandemi sürecinde yalnz kalan, farkl etkinliklere ihtiyaç duyan örencilerin, bu nedenle her zamankinden daha fazla öretmenlerini yanlarnda görmek istediklerini aktard.

Zaman zaman onlara ulaabildiklerini, bir araya gelmeye önem verdiklerini anlatan Harmankaya, Örencilerimizin duygusal salamlklarn artrmak, kendilerini yalnz hissetmelerine engel olmak, bir nebze olsun bu süreci daha rahat atlatmalar için böyle bir proje balattm. Bu etkinlii gönüllü olarak yapyorum. Gittiim köylerdeki öretmen arkadalarmla etkinlik öncesinde haberleiyoruz. Öretmeni de bu ekilde etkinliin içine katmaya çalyorum. dedi.

- Solo Türkü ve Türk Yldzlarn Mu semalarnda görmek istiyoruz

Etkinlii açk havada ve sosyal mesafe kurallarna uygun alanda yaptklarn aktaran Harmankaya, sözlerini öyle sürdürdü:

Bir köyde etkinlik yaparken uçaklar anlatyordum. Gökyüzünde uçtuklarn hayal etmelerini istedim. Sonra Solo Türkten bahsettim. çocuklar hiç uçak görmediklerini söylediler. Keke Solo Türk buraya gelse dediler. Biz de çocuklarmzla beraber bunu hayal ettik. Solo Türkü ve Türk Yldzlarn Mu semalarnda görmek istiyoruz. O yüzden imdi sra sizde Solo Türk. diyoruz. Örencilerimizle videolar çektik bu videolar sosyal medya üzerinden Solo Türk ve Türk Yldzlarna ulatrmaya çaltk. Umarm ulamtr.

- Tüm çocuklarn yüreine dokunuyor.

Tepe Köyü 60. Yl lkokulu öretmenlerinden Hazal Ate Özden de Tuba Harmankaya ile güzel bir okuma etkinlii düzenlediklerini belirtti.

Köydeki örencilere bu süreçte ulamann zor olduunu anlatan Ate Özden, unlar kaydetti:

Atölyemiz çok verimli geçti. çocuklarmzn köyde keyifli vakit geçirmesine ve sosyallemesine destek oldu. Köyde baz artlar zor, bu yüzden elimizden geldiince birlikte çalyoruz. çocuklar çok mutlu oldu. çocuklarn gözlerindeki mutluluk belli oluyor. Tuba öretmenim tüm çocuklarn yüreine dokunuyor. Ulalamaz dediimiz yerlerde, mutsuz olduumuz noktalarda bize umut oluyor. Köy köy dolaarak örencilere ve bizlere destek olduu için teekkür ediyorum.

Etkinlie katlan örenciler de güzel bir gün geçirdiklerini belirterek öretmenlerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git