Cam kemik hastası kız Şemdinli'nin gururu oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, cam kemik hastası olan Hanım Erdaş, girdiği TEOG sınavında büyük başarı elde ederek ilçenin gururu oldu.

Haberler 09.01.2017 - 08:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

emdinlide kendisi gibi cam kemik hastas olan annesi Memihan ve ablas Hatun ile yaayan 15 yandaki Cumhuriyet Ortaokulu 8. snf örencisi Hanm Erda, okula annesinin ekonomik zorluklar içinde tuttuu taksiyle gidip geliyor.

Arkadalarnn desteiyle snfna çkarlan Erda, bütün zorluklara ramen girdii Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) snavnda 120 sorunun 116sn doru yantlayarak ilçenin gururu oldu.

Erda, doutan cam kemik hastas olduunu ve imdiye kadar 7 ameliyat geçirdiini anlatt.

Geçirdii ameliyatlarn ardndan 6nc snftan sonra koltuk deneklerinden kurtulduunu ve annesinin engelli maayla kiralad taksiyle okula gidip geldiini belirten Erda, Ne zaman ders çalmaya balasam yanmda hep annem ve ablam vard. Derslerimi hep annem için çaltm. çok zor artlarda eitim gördüm. imdi annemin tuttuu taksiyle okula gidip geliyorum. Kendim üç ayda bir engelli maa alyorum. Ablam ise anneme bakt için her ay 900 lira maa alyor. Her ay 300 lirasn taksiye veriyoruz. çok zor geçiniyoruz. diye konutu.

- Hedefim Galatasaray Lisesi

Erda, hastal nedeniyle çocukluunu hiç yaayamadn ve sürekli ameliyatlarla uratn anlatt.

imdi durumunun daha iyiye gittiini vurgulayan Erda, Azimli ekilde çalarak snavda baar gösterdim. Azimle daha baarl yerlere geleceim. Hayalimdeki Galatasaray Lisesine gidebilmek için her eyi yapacam. Hayatm deitirecek birçok snav var. Bu snavlara en iyi ekilde hazrlanacam. dedi.

Erda, derste öretmenlerini çok iyi dinlediini, bol bol test çözdüünü ve 27 test kitabn bitirdiini ifade etti.

- Ders, ayakla deil kafayla çallr

Okuyarak hem ailesine hem ülkesine hem de halka faydal olmak istediini dile getiren Erda, kendisi gibi bedensel engelli olanlara yardm etmeyi amaçladn dile getirdi.

Erda, bedensel engelli olmann ders çalmaya sorun tekil etmediini vurgulayarak, Ben yaayarak bunu ispat ettim. Ders ayakla deil, kafayla çallr. dedi.

Memihan Erda ise kzn kirada ve maddi imkanszlklar içinde güçlükle okuttuunu ifade etti.

Kzlaryla birlikte hastalkla mücadele ettiklerini anlatan Erda, Kzmn bu baary elde edeceine inanmyordum. Beni çok mutlu etti. nallah bütün örenciler bu mutluluu tadar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git