Camide geleceğe hazırlık

Muş'un Suboyu Köyü Camisi'nde imamlık yapan Murat Özden, camide gönüllü olarak ilk ve ortaokul öğrencilerine ders vererek, onları geleceğe hazırlıyor.

Haberler 07.10.2018 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkeze bal Suvaran ve Gümüali köylerinin ardndan geçen yl Suboyu Köyü Camisine atanan Eskiehir Anadolu Üniversitesi Açköretim lahiyat Ön Lisans mezunu Özden, ilk ve ortaokul örencilerine okul çknda Kuran- Kerim eitiminin yan sra Türkçe, matematik, fen bilgisi, din kültürü ve Arapça dersleri de veriyor.

Örencilerin ödevlerini yapmalarn salayan Özdenin bu davran köylülerden de takdir topluyor.

Özden, hafta içi okul çknda camide 15 örenciye ders verdiini söyledi.

Örencilere gönüllü yardm ettiini anlatan Özden, Muhtarmz ve köy halknn bu ekilde devam etmeme teveccühleri var. Her ey çocuklarmzn gelecei için. Amacmz çocuklarmzn bilgi ve birikimli yetimeleri ve milletine, vatanna daha faydal olmalardr. Camiler sadece ibadet yeri deildir. Gün geliyor çocuklarla oyun oynuyoruz hem de derslerine yardmc oluyoruz. ifadesini kulland.

CAMDE GELECEE HAZIRLIK

Özden, camilerin ibadetin yan sra ilim ve irfan yerleri olduunu dile getirdi.

çocuklarn okul çknda camiye gelip ödevlerini yaptktan sonra eve gittiklerini anlatan Özden, bundan örenci ve ailelerinin de memnun olduunu vurgulad.

Suboyu Köyü Muhtar Necat Akar ise Özdenin camiye gelen örencilere hem Kuran- Kerim dersi verdiini hem de derslerine yardmc olduunu anlatarak, kendisinden memnun olduklarn söyledi.

Örencilerden Esma Akar da okuldan çktktan sonra hemen camiye gittiklerini anlatarak, Camiye geldiimizde ilk önce Kuran- Kerim dersi alyoruz ardndan hocamzla okul ödevlerini yapyoruz. Anlamadmz sorular imama soruyoruz ve bize yardmc oluyor. Camide ödevimizi bitirdikten sonra eve gidiyoruz, evde onlar tekrar ediyoruz. diye konutu.

Tark Akar, camide derslerin yan sra oyun oynayarak da güzel zaman geçirdiklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git