Çanakkale ruhu mobil müzeyle!

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının yapmış olduğu Çanakkale Savaşı mobil müzesi Mardin’den sonra Diyarbakır’da da vatandaşların ziyaretine açıldı.

Haberler 31.10.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlna bal çanakkale Savalar ve Gelibolu Tarihi Alan Bakanlnca yaplan çanakkale Sava mobil müzesi kent kent gezmeye devam ediyor. Mobil müzenin Mardinden sonraki dura Diyarbakr oldu. Kente gelen çanakkale Sava mobil müzesi, 2 gün boyunca vatandalarn ziyaretine açk kalacak.

DYARBAKIRA MOBL MÜZE

Engin Karata, Diyarbakrda özellikle gençlerin ve orta ya grubundaki insanlarn müzeyi ziyaret ettiini söyledi. Karata, Kültür ve Turizm Bakanlna bal çanakkale Savalar ve Gelibolu Tarihi Alan Bakanlnn yapm olduu çanakkale Sava mobil müzesini 2 gün boyunca Diyarbakr halknn hizmetine açtk. Buradan sonraki noktamz Elaz ve Tunceli ehirlerimize geçeceiz. Müzemizin içerisinde 7 ayr vitrinde tarihi eserler, belgeseller ve görseller eliinde çanakkale Savalarn misafirlerimize anlatmaktayz. Pandemi süreci sebebiyle içeriye 10ar kiilik gruplar alyoruz. Maske kontrolü, ate ölçümü ve sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. El dezenfektanmz bulunmaktadr. Tüm Diyarbakr halknn mobil müzeye bekliyoruz dedi.

Vatandalardan Ergün Aksu da mobil müzenin Diyarbakra gelmesinden dolay mutlu olduunu ve herkesin müzeyi görmesi gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git