Çanakkale şehidi adına kütüphane

Çanakkale Savaşı şehidi Teğmen İbrahim Naci'nin adı, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde açılan bir kütüphaneye verildi.

Haberler 20.03.2019 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çanakkale Savalarnda henüz 21 yandayken ehit olan Temen brahim Nacinin ad, anlurfann Siverek ilçesinde bir okulun kütüphanesine verildi.

Siverekin Hamamören Mahallesindeki ehit Kemal Karakayal Ortaokulu Müdürü Umut Buday ile okulun Türkçe öretmeni Ceren Bayraktar, bir süre önce sosyal medya üzerinde kitap kampanyas düzenlendi.

Kampanyaya hayrseverler tarafndan yaklak 4 bin kaynak kitap, roman ve hikaye kitaplar baland. lçe merkezine yaklak 40 kilometre uzaklktaki Yücelen lk ve Ortaokulunda kullanlmayan bir snf kütüphaneye dönütüren öretmenler, kütüphaneye çanakkale Savalarnda 71inci Alay 10. Bölükte görevliyken ehit olan 21 yandaki Temen brahim Nacinin adn verdi.

EHT ADINA KÜTÜPHANE

Türkçe öretmeni Ceren Bayraktar, gazetecilere yapt açklamada, daha önce görevli olduu okulda da sosyal medya üzerinden balattklar kitap kampanyasyla, ehit Piyade Uzman çavu Semih Korkut adna bir kütüphane açtklarn söyledi.

Örencilere imkanlar çerçevesinde en güzel eitimi vermeye çaltklarn anlatan Bayraktar, Örencilerin kolaylkla ulaamad bir okul olsun ki, oraya verdiimiz kitaplar daha kymetli hale gelsin diye köy okulunda açmay planladk ve Yücelen lk ve Ortaokulunda açtk. Kütüphanemize yine bir ehit ismi vermek istedik ki, hem örencilerimiz kitaplarla bulusun, bir yandan da bu vatan topraklarnn kolay kazanlmadn ve rahat bir ekilde eitim görüyorsa kimlerin sayesinde olduunu unutmasnlar istedik. Bu kapsamda da çanakkale ehidi Temen brahim Nacinin ismini verdik. diye konutu.

lçe Milli Eitim Müdürü Nuri Kapanolu, kütüphanenin kurulmasnda emei geçen öretmenler Bayraktar ve Budaycya teekkür etti.

Kütüphanenin açlna, AK Parti Siverek lçe Bakan Nedim Lale, daire müdürleri, öretmenler ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git