Çanakkaleli 100 öğrenci misafir!

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Çanakkale'den 100 öğrenci Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır'da 4 gün kalacak olan öğrenciler, tarihi mekanları gezecek.

Haberler 12.05.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca hayata geçirilen Biz Anadoluyuz projesi kapsamnda, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinden belirlenen 21 ilden, 15 ya ve alt okul çanda olan örencilerin Türkiyenin farkl ehirlerine ziyaretleri sürüyor. Proje kapsamnda çanakkaleden 100 örenci Diyarbakra geldi. Program kapsamnda gelen örencilere, rehberler eliinde kentin tarihi yerleri gezdirildi.

çANAKALEDEN DYARBAKIRA

çanakkale Milli Eitim ube Müdürü dris Akba, daha önce Diyarbakrdan çanakaleye giden örencilerin de bu gezide yer aldn ifade ederek, örencilerin Diyarbakrda olmaktan büyük bir heyecan duyduklarn söyledi. Akba, Proje kapsamnda çanakkale ehitler diyar olmak üzere, birçok kentte misafiri arladk. Diyarbakr Valilii, 100ü örenci 10u da görevli olmak üzere 110 kiiyi davet etti. Dünden bu yana youn bir ekilde mihmandarln en güzel örneini sergilediler. Bu geziye büyük bir deer atfediyoruz. çocuklarmz Diyarbakrda olmaktan büyük bir heyacan yayor. çanakkaleden yola çktmzdan beri, çocuklarmzn velileri bizleri takip ediyorlar. Örencilerimizin tamam Diyarbakra ilk kez geliyorlar. Bu proje büyük bir proje. Projenin sahaya yansdn görüyoruz. çocuklarmz bir etkileim ve bir kaynama içerisindeler. Dünden beri çanakkalede arladmz Diyarbakrl çocuklarmz da bizimle birlikteler. Büyük bir coku ve büyük bir heyecan var dedi.

çanakkaleden gelen örenciler, Diyarbakr daha önce çok merak ettiklerini, görmekten büyük bir keyif aldklarn dile getirdi.

VAL GÜZELOLUNU ZYARET ETTLER

100 örenci, kentteki gezilerinin ardndan Vali Hasan Basri Güzelolunu makamnda ziyaret etti. Valilik binasnda gerçekleen ziyarette çanakkaleden gelen çocuklar, Vali Güzeloluna çiçek ve plaket verdi. Ziyaret srasnda konuan Vali Güzelolu, çanakkale çok özel bir belde, ülkenin ve milletin kurulu ile kurtuluuna giden yolda çok büyük bir öneme sahiptir. Yedi düvele kar bu ülkenin evlatlar her bir köesinden gelerek mücadele etti. Ayn iman ve kararllkla ayn cephede dünya tarihinin deitii ve dönütüü yerdir çanakkale dedi. Konumann ardndan Vali Güzelolu, çocuklara Diyarbakr hatras olan hediyeleri verdi.

Ana Sayfaya Git