Canlı sınıfla eğitim devrede

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), uzaktan eğitim sürecinde öğretmen ile öğrenci arasındaki mesafeyi ortadan kaldırarak etkileşimli ders işlenmesine imkan sağlayan canlı sınıf uygulamasının 8. ve 12. sınıflar için pilot çalışmaları bugün başlatılacak.

Haberler 30.03.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk yetkililerinden alnan bilgiye göre, canl snf uygulamas, pilot çalmalarn ardndan kademeli olarak Türkiye genelinde balayacak.

Canl snf uygulamasna 8. snflarda okuyan 1 milyon 700 bin dolaynda, lise son snflarda okuyan yaklak 1 milyon örencinin katlmas planlanyor.

- MÜDÜRLER, ÖRETMENLERE VE ÖRENCLERE BLGLENDRME YAPACAK

Canl snflarn oluturulmasnda okul müdürleri yetkili olacak. Örencilerin ve öretmenlerin bilgisayarlarna canl snflar için gerekli programlar yüklenecek. Okul müdürleri, öretmen ve örencilere, canl snf dersleri ve saatleri konusunda EBA üzerinden bilgilendirme yapacak.

Öretmenler canl snf uygulamasyla evlerinde görev alacaklar. Televizyon dersleriyle e güdümlü olarak öretmenler, kendi örencilerine EBA üzerinden ödevlendirme yapp, soru-cevap-test etkinliklerini yönlendirip, çalma gönderebilecekler.

Yarn balatlacak pilot uygulama kapsamnda, 1000in üstünde snf derslere canl balanacak.

- TELEVZYONLARDA SORU çÖZÜM SAATLER OLACAK

Bakanlkça ayrca 8. ve 12. snf örencileri için YKS ve LGSde sorumlu olduklar konular kapsayan programlar hazrlanyor.

Bu süreçte TRT-EBA kanallarnda özellikle 8inci snf örencilerinin snav hazrlk rutinlerine destek olmak için bir soru-çözüm saati hazrland. çocuklar, bu saatlerde kendileri için hazrlanan örnek sorular ekrandan takip ederek çözebilecek.

Ana Sayfaya Git