Çermik MYO’da bankacılık konferansı

Çermik Meslek Yüksekokulu’nda “Bankacılıkta İstihdam İmkânları ve Kariyer Fırsatları” konulu konferans düzenlendi.

Haberler 25.10.2016 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konferansa, özel bir bankann Adana Bölge Müdürlüü ube destek personelleri Burak Yolcu ve Ylmaz Özcan konumac olarak katld.

BANKACILIK KONFERANSI

Özellikle Bankaclk ve Sigortaclk Program örencilerinin youn ilgi gösterdii konferansta konumaclar tarafndan bankaclk sektöründeki istihdam imknlar anlatld.

Konferans, örencilerin konu ile ilgili sorularnn cevaplandrlmas ile sona erdi.

Bakan Ylmaz: çraklk eitimi zorunlu orta öretim kapsamna alnacak

MLL Eitim Bakan smet Ylmaz, çraklk eitimi zorunlu orta öretim kapsamna alnacak. letmelerde beceri eitimi, staj ve tamamlayc eitimlere katlan örencilere ve çraklara iletmelerce ödenen net asgari ücretin yüzde 30unu devlet karlayacak dedi.

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Antalyann Manavgat ilçesindeki Crystal Admiral Resort Otelde, düzenlenen Eitimden Üretime Sektörle birlii temal 2nci Eitim Kongresine katld. Bakan smet Ylmaz bilimsel gelimeleri takip etmekte güçlük çekilen, kyasya rekabetin yaand bir dönemde, ülkenin ayana çelme taklmaya çalldn belirterek, ça ile rekabet eden, ürettiini ihraç eden bir Türkiye istediklerini söyledi.

Bunun yolunun nitelikli mesleki eitimden geçtiini dile getiren Ylmaz, Eitimi çan ihtiyaçlar dorultusunda yeniden yaplandrarak teknolojiyi eitim sisteminde zamannda uygulamak gerekiyor. Yeni bir reform, yeni bir deiiklik demektir. Her gün yeni bir ey söylemek gerekiyor. stiare ile ortak akl bulmaya çalyoruz dedi.

TEKNK ETMDE HEDEF YÜZDE 60

Türkiyenin mukayeseli üstünlüünün genç ve nitelikli insan kayna olduunu dile getiren Ylmaz, çada mesleki bir eitimle ülkeyi güçlü, insanlar zengin klabileceklerini dile getirdi. Türkiyenin vasfsz i gücü fazlal olduunu kaydeden Ylmaz, sanayinin de nitelikli igücüne ihtiyac olduunu söyledi. gücü talebi ile i gücü arasnda bir uyumsuzluk olduunu ifade eden Ylmaz, öyle devam etti:

dünyas ile eitim sistemi arasndaki iletiim kopukluu, yeterli nitelikte, çeitli sayda i gücü eleman yetitirilmesine de engel olmaktadr. Mesleki ve teknik eitim teorik eitimin alnd, asl skntnn beceride olduudur. Nitelikli meslek eitimini örencilerimize vereceiz. Sürdürülebilir bir kalknma için mesleki ve teknik eitim arttr. Teknik eitimin orta öretimdeki pay yüzde 44, bunu yüzde 60a çkarmak öncelikli hedefimiz.

ÖRENCLERE DESTEK

Milli Eitim Bakan Ylmaz, 2002-2003 eitim ylnda mesleki ve teknik orta öretimde 800 bin olan örenci saysnn bu yl 1 milyon 750 bine çktn kaydetti. Ayn eitim ylnda mesleki ve teknik orta öretimde 60 bin olan öretmen saysnn 120 bine ulatn dile getiren Ylmaz, Rakamlar göstermektedir ki mesleki eitimde önemli mesafe kat ettik. Hem sektörün arzulad i gücünü yetitirmek, hem de gençlerimizin i bulabilmesi için son yllarda mesleki ve teknik eitimde yeni uygulamay hayata geçirdik. Organize sanayi bölgelerinde açlan özel mesleki ve teknik eitim kurumlarna destek balattk. Örenci bana yllk 4 bin 200 ile 6 bin 675 lira arasnda destek salyoruz dedi.

çIRAKLIK ZORUNLU ETME DAHL OLACAK

Mesleki ve teknik eitimde reform için önemli bir adm attklarn belirten Bakan Ylmaz, bu konuda hazrladklar kanun tasarnn komisyondan geçtiini söyledi. Ylmaz, öyle devam etti:

Tasar yasalarsa çraklk eitimi zorunlu orta öretim kapsamna alnacak. letmelerde beceri eitimi, staj ve tamamlayc eitimlere katlan örencilere ve çraklara iletmelerce ödenen net asgari ücretin yüzde 30unu devlet karlayacak. Okulda atölye eitimlerine balayan örencilere i kazas ve meslek hastalklarna kar sigortalanmasn salayacaz. Staj yapan örencilerin iletmelerde edindikleri bilgi ve becerinin ölçülmesi amacyla sektör temsilcileriyle beceri snav yaplacaktr. Snav geçen örencilerimize teknisyen unvan verilecektir. Teknik eitim fakülteleri mezunlarna da fark derslerini vererek mühendis unvan kazanmalarn salayacaz.

Milli Eitim Bakannn konumasnn ardndan gazeteci smet Berkann moderatörlüünde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Bakan Bendevi Palandöken, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Bakan Ali Yalçn, Hak- Genel Bakan Mahmut Arslan söylei gerçekletirdi.

Kongreye, bakanlk yetkililerinin yan sra Antalya Valisi Münir Karalolu, Büyükehir Belediye Bakan Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Ak Parti l Bakan Rza Sümer de ile eitim camiasndan isimler katld.

Ana Sayfaya Git