Çermik'teki köy okulunda Mersin tanıtıldı

DİYARBAKIR'ın Çermik ilçesi Dilekpınar İlköğretim Okulu bünyesindeki anaokulunda görevli öğretmen Tuğçe Baytatlı, öğrencilerin diğer kentleri tanıması için proje hazırladı. Proj kapsamında iletişime geçilen Mersin Büyükşehir Belediyesi köyde tanıtım etkinliği düzenledi. Etkinlikte, öğrencilere Mersin'in tanıtımı yapıldı, kentle ilgili broşürler ve çeşitli kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Haberler 03.03.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çermik ilçesine bal Dilekpnar Mahallesindeki Dilekpnar lköretim Okulu anaokulunda görevli öretmen Tuçe Baytatl, çocuklarn dier kentleri tanmas amacyla proje hazrlad. Baytatl, proje kapsamnda Mersin Büyükehir Belediye Bakanl ile irtibata geçerek okullarnda tantm etkinlii gerçekletirmek için yardm istedi.

KÖY OKULUNA TANITIM

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, bu talebi olumlu karlayarak, gerekli birimlere talimat verdi. Yaplan çalmalarn ardndan Mersin Büyükehir Belediye Bakanlndan bir ekip, içinde Mersini tantan paketler hazrlayarak Dilekpnara geldi. Mersinin tarihi ve turistik yerlerini anlatan broürler, yine bu kentin mehur narenciye ürünleri ve cezeryesinin yan sra çeitli krtasiye malzemeleri örencilere datld. Ardndan belediye ekipleri, örencilere Mersini anlatt. Örenciler, tantm ve hediyeler için hem belediye ekiplerine hem de öretmenlerine teekkür etti.

MERSNE TEEKKÜR ETTLER

Gösterdikleri duyarllktan dolay Mersin Büyükehir Belediye Bakanl yetkililerine teekkür eden lçe Milli Eitim Müdürü Murat Bozdoan, çocuklarmzn içerisinde brakn Diyarbakr, bulunduu ilçeyi bile görmeyenler var. çocuklarmz her eyi kitaplardan öreniyorlar. Böyle bir çalma ile hem deiik kültürleri bire bir yaam oldular hem de ufuklar geniledi. Bu konuda emei geçen öretmenimize teekkür ediyorum. Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaza da gösterdii hassasiyetten dolay ükranlarm sunuyorum dedi.

Etkinlik sonunda lçe Milli Eitim Müdürü Bozdoan, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Kocamaza verilmek üzere çermikin tarihi ve turistik yerlerini anlatan yal tablo hediye etti.

Ana Sayfaya Git