Cerrahi maske üretebilecekler

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, meslek liselerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ayda 2 milyon cerrahi maske üretebileceğini bildirdi.

Haberler 23.03.2020 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs önlemleri kapsamnda balatt maske üretimi kapasitesini artran MEB, 21 ilde 37 okulda cerrahi maske üretilmesi için yatrmlarn yapmt.

lk maskeler üretilmeye baland ve ksa sürede 100 bin cerrahi maske üretildi. Bakanlk, cerrahi maske üretimi yapan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi saysn 50ye çkartt. Bu kapsamda MEB, ayda 2 milyon maske üretimi yapmay hedefliyor.

Cerrahi maske üreten okullara özel eitim meslek okullar da katld. Bu kapsamda stanbul Silivri Abdullah Bilgingüllüolu Özel Eitim Meslek Okulu, Bursa Mehmet Torun Özel Eitim Meslek Okulu ve Bursa Hac Mehmet Zorlu Özel Eitim Meslek Okulu da cerrahi maske üreten okullara dahil oldu.

MESLEK LSELERNDE ÜRETM

MEB Bakan Yardmcs Mahmut Özer, cerrahi maske üretimi için 37 meslek lisesine altyap yatrmlar yaptklarn ve tüm okullarn üretimine geçtiini belirtti.

Seçilen okullardan her gün güzel haberler geldiini aktaran Özer, Deneme üretimleri tamamland. Ksa sürede ilk maskeler üretildi. htiyaçlar karlayabilmek için üretim yapan meslek lisesi saymz 50ye çkarttk. Üç özel eitim meslek okulumuz da üretim yapmak istedi ve 50 okula onlar da dahil ettik. Üretim kapasitemizi hesapladk. Ayda yaklak 2 milyon cerrahi maske üretebilecek durumdayz. diye konutu.

Özer, mesleki ve teknik ortaöretim kurumlar örenci ve öretmenlerinin Meslek Lisesi Örencileri Ailelerimizle Buluuyor projesini yllardan beri baarl bir ekilde yürüttüünü aktard.

Bu proje kapsamnda hem örencilerin eitimleri srasnda çevrelerine duyarl olma ve bakalarnn dertleriyle dertlenme bilinci kazandn hem de sunduklar hizmetlerle topluma faydal bireyler olmann mutluunu yaadn ifade eden Özer, unlar kaydetti:

Bu süreçte, bu projenin içeriini Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüümüzle deitirdik ve üretilen cerrahi maskelerin öncelikli olarak yal ve bakma muhtaç ailelere ücretsiz ulatrlmas karar aldk. Bu süreci baaryla yürüten Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüümüze, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüümüze, projede yer alan ve büyük emek veren tüm yöneticilerimize, öretmen ve örencilerimize ükranlarm sunuyorum.

Ana Sayfaya Git