Çevrimiçi deneme sınavı

İlki 30 Mayıs'ta gerçekleştirilecek sınavlar 2 oturum halinde yapılacak. Sınav sonunda her öğrenciye karne verilecek. Karnede Türkiye, il ve ilçe sıralaması da yer alacak.

Haberler 29.05.2020 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) hazrlanan 12nci snf örencileri için çevrimiçi çözümlü mini deneme snavlar balatacak.

Bakanlk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecinde örencilere katk salamak ve uzaktan eitimi desteklemek amacyla çalmalarna devam ediyor.

Bu kapsamda, YKSye hazrlanan 12nci snf örencileri için çevrimiçi çözümlü mini deneme snavlar balatlacak. lki 30 Maysta gerçekletirilecek snavlar 2 oturum halinde yaplacak. lk oturumu YKS kapsamndaki tüm dersleri kapsayacak, saat 19.00da balayacak ve 70 dakika sürecek.

Birinci oturumda örencilere matematik ile Türk dili ve edebiyatndan 15er, fizik, kimya, biyoloji, tarih, corafya ve felsefeden 5er olmak üzere toplam 60 soru yöneltilecek. kinci oturum ise ngilizceden olacak, saat 21.00de balayacak, 30 dakika sürecek ve oturumda 20 soru yer alacak.

çevrimiçi mini deneme snavlarnn ilki 30 Maysta, 2ncisi 6 Haziranda, 3üncüsü 13 Haziranda, 4üncüsü ise 20 Haziranda yaplacak. Her mini deneme 2 oturum halinde gerçekletirilecek.

Snava katlmak isteyen örenciler her 2 oturum için de kayt yaptrmak zorunda olacak. Örenciler, http://ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/sinavlar.aspx adresinden kayt olabilecek.

- Sorularn cevaplar ayn gün yaymlanacak

Örencilerin her mini denemeden önce ön kayt yaptrmalar gerekecek. Ön kayt snav saatinden 15 dakika öncesine kadar devam edecek. Kayt yaptran örenciler, snava balama saatinden 15 dakika önce sisteme giri yaparak bekleme odasnda bekleyebilecek. Örenciler snav baladktan sonra bavurmu olsalar da snava alnmayacak. Sorularn doru cevaplar ve çözümleri ayn gün saat 21.30da Ortaöretim Genel Müdürlüünün resmi Youtube kanalndan yaymlanacak.

Örenciler mini deneme snav sonuçlarn snav süresi bittikten sonra sistem üzerinden T.C. kimlik numaralar ile örenebilecek. Mini deneme snav sorularnn PDFleri, çözümleriyle birlikte, ogmmateryal.eba.gov.tr ile Ortaöretim Genel Müdürlüünün https://ogm.meb.gov.tr/ adresinden pazar günü saat 13.00ten itibaren yaymlanacak.

Mini deneme snavnda sorulan sorular, Ortaöretim Genel Müdürlüünde görevli öretmenler tarafndan MEB Talim ve Terbiye Kurulu Bakanlnn yaymlad snav konularna uygun olarak hazrland. Snav sonunda her örenciye karne de verilecek. Karnede Türkiye, il ve ilçe sralamas da yer alacak.

Ana Sayfaya Git