Ceza geliyor

Milli Eğitim Bakanlığınca, özel okullarda çalışan ve sözleşmelerinde veya mevzuatta belirtilen şekliyle özlük haklarını alamayan öğretmen, uzman öğretici, usta öğretici dahil tüm personel için özel okullara idari para cezası uygulamak için hazırlıklara başlandı.

Haberler 07.02.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) özel okullarda çalan ve sözlemelerinde veya mevzuatta belirtilen ekliyle özlük haklarn alamayan öretmen, uzman öretici, usta öretici dahil tüm personel için özel okullara idari para cezas uygulamak için hazrlklara baland.

Milli Eitim Bakanl, özel okullarda görev yapan ancak özlük haklarn sözlemelerinde belirtildii ekilde tam olarak alamayan personel için dümeye bast.

Bakanlk, özel okullarda çalan öretmen, uzman öretici, usta öretici dahil sözlemelerinde veya mevzuatta belirtilen ekliyle özlük haklarn alamayan tüm personel için özel okullara idari para cezas uygulamaya hazrlanyor.

ÖZLÜK HAKLARINI ALAMAYANLAR

MEB Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüünce, 5580 sayl Özel Öretim Kurumlar Kanununun 7nci maddesi gereince personel ücretlerini tam olarak ödemeyen, sigorta primlerini eksik yatran, öretmenleri çalma saatlerinin üzerinde görev yapmaya zorlayan veya herhangi bir sebeple personelin özlük haklarn ihlal eden özel okullara 10 bin 147 lira idari para cezas uygulanacak.

Ayn fiilin tekrar halinde bu rakam 50 bin 737 lira olarak uygulanacak, üçüncü tekrarda ise özel okul sürekli kapatlacak.

Özel okullar haricindeki özel öretim kurumlar için illerde valilikler, özel okullar için ise Genel Müdürlük tarafndan yürütülecek süreç ile özellikle öretmenlerin haklarnn korunmas ve maduriyetlerinin önlenmesi öngörülüyor.

MEB istatistiklerine göre, özel öretim kurumlarnda 300 bine yakn personel istihdam ediliyor.

Ana Sayfaya Git