Cezaevlerine okul geliyor

Adalet Bakanlığı, MEB ile kapsamlı bir eğitim ve öğretim işbirliği protokolü imzalayacak. Buna göre cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri kurulacak.

Haberler 09.03.2020 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl, Milli Eitim Bakanl (MEB) ile kapsaml bir eitim ve öretim i birlii protokolü imzalayarak cezaevlerinde kre, anaokulu, lise ve meslek liseleri kuracak. Adalet Bakanlndan yaplan açklamada, Adalet Bakan Abdulhamit Gül ve Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun 9 Martta bir araya gelerek kapsaml bir eitim ve öretim i birlii protokolü imzalayacaklar belirtildi. Açklamada, iki bakann imzalayaca protokol çerçevesinde Adalet Bakanlnn cezaevlerinde annesinin yannda kalan 3-6 ya grubu çocuklar için kre ve anaokulu, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklu çocuklarla gençler için lise ve meslek lisesi kuraca vurguland..

Açk cezaevlerinde ve çocuk eitim evlerinde bulunan hükümlülerin yararland mesleki eitim merkezine, kapal cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin de devam etme imkanna kavuaca belirtilen açklamada, Protokol kapsamnda i yurtlarndaki hükümlü ve tutuklularn kurum içinde dört yla kadar örgün eitim veren mesleki eitim merkezinde hem çalp hem de eitimlerini tamamlamalar ve burada lise bitirme fark derslerini de görerek ayn zamanda lise diplomas almalar salanacak denildi.

BNLERCE HÜKÜMLÜ FAYDALANACAK

Protokol kapsamnda açk ortaokul ve açk lise programna devam edecek tutuklu ve hükümlülerin, okuduklar temel dersler için Destekleme Yetitirme Kurslar açlmas, her bir ders için ceza infaz kurumuna gelecek bran öretmenlerinin yüz yüze eitim vermeleri ve böylece örgün yöntem uygulanarak eitim öretim kalitesinin arttrlmas da salanacak. mzalanacak protokol çerçevesinde ceza infaz kurumlarndaki hükümlü ve tutuklulardan 60 bininin mesleki eitim merkezlerinden, 40 bininin ise dier öretim programlarndan aktif olarak faydalanmas ön görülüyor.

Ana Sayfaya Git