Çiftçi çocuğuna burs geliyor!

Gübre Fabrikaları Türk AŞ (GÜBRETAŞ) başarılı ziraat fakültesi öğrencilerine eğitim bursu veriyor.

Haberler 28.11.2016 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GÜBRETAtan yaplan açklamaya göre, sosyal sorumluluk çalmalar kapsamnda tarm sektöründe nitelikli insan gücünü artrmay amaçlayan irket, ziraat fakültelerinde eitim görüp ekonomik destee ihtiyac olan belli sayda çiftçi çocuuna ilk snftan balayarak lisans eitimi boyunca geri ödemesiz eitim bursu destei sunuyor.

2016-2017 örenim döneminde 300 lira olarak belirlenen ve bavurular balayan burs desteinden yararlanmak isteyen örenciler, burs için 9 Aralk 2016a kadar irketin internet sayfas üzerinden bavuruda bulunabilecek.

Bavurularda, çiftçi çocuu olmak ve ziraat fakültesinin bahçe bitkileri, tarmsal yaplar ve sulama, bitki koruma, tarla bitkileri, toprak bilimi ve bitki besleme bölümlerinden herhangi birinin hazrlk veya 1. snfna ilk kez bu yl kayt yaptrm olma artlar aranyor. Örenim dönemi boyunca, 9 ay ödemenin yapld bursun bavuru sonuçlar 23 Aralkta irketin internet sitesinde açklanacak.

- Tarm sektörünün geleceinde gençler önemli rol oynayacak

Açklamada görülerine yer verilen GÜBRETA Genel Müdür Vekili brahim Yumakl, Türkiyedeki tarm sektörünün geleceinde gençlerin önemli rol oynayacan belirterek, Tarm sektöründeki nitelikli insan gücünü desteklemeyi amaçlayan GÜBRETA, 2007den bu yana ziraat fakültesi örencileri için geri ödemesiz burs veriyor. Artk 10uncu ylna ulaan bu uygulama öncü bir gelenee dönütü. Türkiye genelinde 33 üniversitede ziraat fakültesi var ve GÜBRETAn eitim desteinden toplamda 250den fazla örenci yararlanm olacak. ifadelerini kulland.

Yumakl, sektörde deiim ve dönüümün yolunun eitimden geçtiine inandklarn, bu amaçla bir yandan her yl 2 bine yakn noktada 150 bin çiftçi ve ziraat mühendisini bilinçli tarm yaygnlatrmak için eitim toplantlarnda bulutururken, dier yandan yaptrdklar okul binalar ve üniversite örencilerine verdikleri burslarla her alanda eitim ve gelecee destek olduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git