Çıraklık eğitimine ilgi artıyor

Türkiye'de çıraklık eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısının, son dönemlerde uygulanan teşvik çalışmalarıyla artmaya başlayarak 104 bine ulaştığı bildirildi.

Haberler 21.05.2017 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, okullarda sektörlerin arzulad nitelikli i gücünü salamak istediklerini belirtti.

Bu kapsamda meslek ve teknik liselerde önemli çalmalar hayata geçirerek bu kurumlar yeniden cazibe merkezi haline getirmek istediklerini ifade eden Gülay, u deerlendirmede bulundu:

Baktmzda sektör, nitelikli eleman bulamamaktan yaknyor, vatanda ise i bulamamaktan ikayet ediyor. Oysa bizler insanlarmz nitelikli i gücü sahibi bireyler haline getirirsek bu sknty çözebiliriz. Bu anlamda da çraklk eitimi önem arz ediyor. 12 yl zorunlu eitime geçtikten sonra 180 bin civarnda olan çrak saymz 74 bine geriledi ama devlet bu süreçte önemli tevikler verdi. Mesela sigortalarn yatrdk, maalar ödedik ve iba eitim gibi gelimeleri adaylarmzn önüne sunduk. Böylelikle 74 bin olan say 104 bine yükseldi.

MESLEK ETM LSELERN YAYGINLATIRMAK STYORUZ

Önceki dönemde çocuklarn TEOG sonucuna göre örgün eitim veya açk liselere kayt yaptrabildiini anmsatan Gülay, yeni sistemde meslek lisesi çkl örencilerin örgün ya da çraklk eitimi veren merkezlere kayt yaptrabildiklerini bildirdi.

Gülay, böylece çraklk eitimdeki büyümenin rakamsal sonuçlarn 1-2 yl içerisinde daha net görülebileceini aktararak, 1-2 yl içerisinde çraklk eitimdeki i ve meslek örenmek isteyen örenci saymzn hzla artacan düünüyorum. diye konutu.

Osman Nuri Gülay, mesleki eitim liselerinin önemine iaret ederek, Okullarmzda sektörle beraber nitelikli i gücü yetitirmek için mesleki eitim liselerini yaygnlatrmak istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git