Cizgi film revaşta!

Ortaokul öğrencileri arasında yapılan "Çocukların Medya Kullanım Alışkanlıkları ve Siber Zorbalık Araştırması"na göre, katılımcıların yüzde 51,5'i dizi film, yüzde 11,2'si ise çizgi film izliyor.

Haberler 10.01.2020 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ortaokul örencilerinin medya kullanm alkanlklar konusundaki aratrma, dizi izleme orannn, çizgi film ve çocuk programlarn izleme oranndan daha fazla olduunu ortaya koydu.

Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 26 ilde, 99 okulda, 3 bin 29 ortaokul örencisinin katlmyla çocuklarn Medya Kullanm Alkanlklar ve Siber Zorbalk Aratrmas yapt.

Aratrmada, farkl kategorilerdeki televizyon izleme tercihleri sorulan çocuklarn yüzde 51,5i dizileri, yüzde 41i filmleri, yüzde 28i ise canl spor müsabakalar ve spor programlarn düzenli olarak izledii ortaya çkt.

çizgi film ve çocuk programlarn izleyen çocuklarn oran ise 11,2de kald.

Örencilerin yüzde 53,2si televizyonda hiç çizgi film ve çocuk program izlemediini ifade etti. Böylece aratrmaya katlan çocuklarn dizi izleme oran, çizgi film izleme orannn yaklak 5 katn oluturdu.

çocuklarn hiç tercih etmedii program türlerinde ilk sray açk oturumlar alrken bunu magazin programlar ile çizgi filmler takip etti. Aratrmaya katlan çocuklarn yarsndan fazlas hiç çizgi film ve çocuk program izlemediini bildirdi. Bu tür programlar, ortaokul örencilerinin de en az tercih ettikleri arasnda yer ald.

- Eitim ve belgesel programlarnn tercih oran

çocuklarn yüzde 20,7si eitim programlarn düzenli takip ederken, bu program türünü hiç izlemeyenlerin oran yüzde 39a ulat.

Belgesel programlarn ise aratrmaya katlanlarn yüzde 21,5i düzenli izlediini belirtirken, yüzde 32,9u hiç izlemediini ifade etti.

Aratrmaya katlan çocuklarn yaklak 4te biri haber programlarn düzenli izlenirken bu program türünü hiç izlemeyenlerin oran ise 25,9da kald.

Ana Sayfaya Git