Cizre’de 5 dilde söylenen türkülerle öğretmenler günü kutlaması

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi'nde öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Antakya Medeniyetler Korusu, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Azerice ve Ermenice olmak üzere 5 dilde şarkılar seslendirdi. Programının sonunda salonda bulunan öğretmenler koroyu ayakta alkışladı.

Haberler 26.11.2017 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAKn Cizre lçesinde öretmenler günü dolaysyla düzenlenen etkinlikte Antakya Medeniyetler Korusu, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Azerice ve Ermenice olmak üzere 5 dilde arklar seslendirdi. Programnn sonunda salonda bulunan öretmenler koroyu ayakta alklad.

Cizre Kaymakaml tarafndan bir otelde düzenlenen etkinlie, Kaymakam Faik Arcan, rnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Emin Erkan, kanaat önderleri ve öretmenler katld. 2007 ylnda kurulan 3 semavi dinin ve 6 mezhep üyelerinin oluturduu Antakya Medeniyetler Korosunca Türkçe, Kürtçe, Arapça, Azerice ve Ermenice olmak üzere 5 dilde arklar seslendirildi. Antakya Medeniyetler Korosu Dernei Bakan Ylmaz Özfratn her türkü öncesi anlattklar ksa öyküler, salondakiler tarafndan büyük alklar ald. Zaman zaman salondakileri düündüren, güldüren Özfrat, katlmclar ile akalamay da ihmal etmedi. Etkinlikte Sar Gelin Türküsünü koro Türkçe, Azerice ve Ermenice seslendirdi. Daha sonra Kürtçe arklar ve Arapça arklarn ardndan program sona erdi. Katlmclar programn sonunda koroyu ayakta alklad. Cizre Kaymakam Faik Arcannn koro ile fotoraf çektirmesinin ardndan katlmclar da fotoraf çektirmek için kuyruk oluturdu.

Ana Sayfaya Git