Cizre'de Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde açılan ve yıllık ortalama 3 bin kişiye ücretsiz hizmet veren Rehberlik ve Araştırma Merkezi, vatandaş ve hasta olan çocuklarını kilometrelerce yol gitmekten kurtardı.

Haberler 21.08.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçede faaliyetlerini sürdüren merkezde, bedensel, iitsel ve zihinsel yetersizlii bulunan, otizm tansna sahip özel örenci ve ailelerine eitimler veriliyor.

250 rehber öretmen ve üstün yetenekli örencilere de eitimlerin verildii merkez sayesinde vatandalar, artk çocuklarn bata Diyarbakr veMardin gibi çevre illere götürmüyor.

Cizre Rehberlik ve Aratrma Merkezi Müdürü Agit Ik, Milli Eitim Bakanl bünyesinde merkezde halka ücretsiz hizmet verdiklerini söyledi.

Merkezinin daha çok il merkezinde kurulduunu belirten Ik, ilçenin nüfus younluu dikkate alnarak Milli Eitim Bakanlnca ilçede de merkezin açlna onay verildiini bildirdi.

Ortalama 350 bin nüfusa hizmet verdiklerini bildiren Ik, öyle devam etti:

Üstün yetenekli diye tabir edilen ve herhangi bir engelden dolay akranlarndan belirli farkllk gösteren daha düük seviyedeki çocuklarmza hizmet veriyoruz. Performanslarna uygun eitim almalar için çalyoruz.

Ik, öyle konutu:

Ailelerimizin bu hizmetten faydalanmalarn ve onlara her konuda hizmet sunmay istiyoruz. Özellikle akademik beceri ve çocuklarn eitimdeki performanslarnn artrlmasna yönelik her türlü hizmeti veriyoruz.

çocuunu merkeze getiren vatandalardan Mehmet Yldz ise bu merkezin açlmasyla çocuklarn baka illere götürme derdinden kurtulduklarn belirtti.

Merkez olmad zamanlarda Diyarbakra gitmek zorunda kalyorduk. diyen Yldz, merkezin hizmetinden memnun kaldklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git