Çoban kızlar TEOG birincisi

MUŞ'un Hasköy İlçesi Gökyazı Köyü'nde okuldan arta kalan zamanlarında çobanlık yapan Zeynep Dinçer ve Sibel Balkaya, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına tam puan alarak Türkiye birincileri arasına girmeyi başardı.

Haberler 08.05.2017 - 08:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köydeki 39 yanda Elsida ile 45 yandaki Nimet Balkaya çiftinin 10 çocuundan Sibel Balkaya TEOG snavn kazanmak için çok çaltn söyledi. Köydeki tek göz odada hem ders çalp hem de ailesine yardm ettiini belirten Balkaya, Bulak, ykadm, temizlik yaptm, kardelerime baktm ve zaman zamanda yaylada hayvanlarmz otlattm. Gerçekten insan istedii zaman her yerde her an her eyi yapabiliyor. Biraz uykumdan ödün verip, ders çaltm.

KTAPLARINI DA OKUYOR

Hayvan otlatrken kitaplarm yanmdan ayrmadm. Sonunda her örencinin hayali olan TEOG birincisi oldum. Tek isteim ünivresite tahsilimi de en iyi ekilde bitirip doktor olmak diye konutu. 45 yandaki Hayat ile 50 yandaki Halef Dinçer çiftinin 7 çocuundan Zeynep Dinçer de Sibel ve dier arkadalar gibi hem ders çalp hem de ailesine yardm ettiini belirtti. Ailedeki kz çocuklarnn en küçüü olduunu söyleyen Dinçer, Benim de hayalim doktor olmak. Köyümüzden iki TEOG birincisinin çkmas gurur verici. çok mutluyum. Tabi önemli birincilik kadar bu baary sürdürmek te çok önemli. Önümüzde uzun bir eitim maratonu var. umarm tem engelleri aar ve hedefimize kavuuruz dedi. Örencilerin elde ettii baarnn kendilerini gururlandrdn ifade eden Okul Müdürü Volkan Yazc, öyle konutu:

Bu örencilerin kendilerinin çaba ve gayretleriyle olan bir baardr. Krsal kesimde örencilerimiz daha zor artlarda eitim görmektedir. Bunlarn yannda hem evde ailelerine yardm etmeleri, krsal kesimde bilindii üzere hayvanlara bakma konusunda ailelerine yardm etmeleriyle birlikte üstün baar salamalar gerçekten bizi çok mutlu etti ve gurur duyduk.

çocuklar ile gurur duyduklarn belirten aileler ise, Umarz kendi hayatlarn kurtarrlar. Bizim buralarda yaamak çok zor. Bu zorluk içinde böyle bir baar getirmeleri bizleri duygulandrd diye konutu.

Ana Sayfaya Git