Çoban kayak hocası oldu!

Yaz aylarında Karacadağ'ın eteklerinde koyun güden, kışın da aynı mekanda kayak yaparak vakit geçiren çoban Bahaddin Akay, merkeze gelenlere zaman zaman kayak eğitimi veriyor.

Haberler 26.02.2017 - 12:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe krsalndaki leri Mahallesinde yaayan Akay (37), küçük yalardan beri çobanlk yaparak geçimini salyor. Bahaddin Akay, bölgede her geçen gün insanlarn daha fazla kayaa ilgi gösterdiini söyledi.

Karacada Kayak Merkezine gidip gelmeye balad 10 yl önce kayaa merak sardn ifade eden Akay, her geçen yl çobanlktan daha çok kayakla ilgilenmeye baladn belirtti.

Zamanla ilerlettii kaya merkeze gelip kayak bilmeyen vatandalara gönüllü olarak örettiini aktaran Akay, öyle devam etti:

Asl mesleim hayvanclk, çobanlk yapyorum. En az 15 yl çobanlm burada geçmitir. Daha önce ara sra geliyordum, imdi hep buradaym, çok da seviyorum hem hocalk da yapyorum. Burada arkadalara, bilmeyenlere yardmc oluyorum. Buras gayet güzel, herkesi bekliyoruz.

- Pistte kendime gayet güveniyorum

Kayak pistinde de iddial olduunu belirten Akay, Pistte kendime gayet güveniyorum. Kaymay, atlamay ve öretmeyi seviyorum. Daha iyi olmak istiyorum. Kendimi u an kayaa verdim. Daha da ilerletmek istiyorum. Erzurum ve Kayseri gibi illerde de kendimizi göstermeye gayret edeceiz. dedi.

nsanlara kayak örenme konusunda çekinceli davranmamalar önerisinde bulunan Akay, gayret eden bir kiinin bir günde kayak yapmay örenebileceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git