Çocuk akademi!

Büyükşehir Belediyesi, 7-15 yaş arası 5 bin çocuğun zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla Diyarbakır Çocuk Akademisi Projesini başlattı.

Haberler 24.02.2020 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun talimatyla Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, çocuklarn yenilikçilik ve giriimcilik alanlarndaki kabiliyetlerinin artrlmas, buna yönelik altyaplarn ve hizmet modellerini gelitirilerek çocuklarn iyi olma halinin artrlmas amacyla Diyarbakr çocuk Akademisi Projesini balatt. l Milli Eitim Müdürlüü ile birlikte 15 okulda gerçekletirilecek projede çocuklara eitim faaliyetleri, sosyal faaliyetler, sanatsal faaliyetler ve biliim faaliyetleri balklar altnda çeitli etkinlikleri düzenlenecek.

çOCUK AKADEMS

Eitim faaliyetleri kapsamnda çocuklarn yalar dikkate alnarak, hikaye kitap setleri, akl ve zeka oyunlar eitim setleri, robotik ve kodlama, zihin gelitirme ve zihinde hzl matematik kitaplar verilerek, yarmalar düzenlenecek. Yarmalar sonucu çocuklara tablet bilgisayarlar, bisikletler, krtasiye setleri gibi birçok hediyeler verilecektir. Sosyal faaliyetler balnda çocuklar Diyarbakr merkez ve ilçeleri ile çevre illere düzenlenecek 10 adet geziye götürülecek, sosyal ve kültürel bilgi daarcklarna katkda bulunulacak. Sanatsal faaliyetler kapsamnda ise çocuklara açk, kapal sinema gösterileri, tiyatro ve halkoyunlar gösterileri sunulacak. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi bünyesinde yaplacak iki robotik ve kodlama atölyesi ile çocuklar biliim faaliyetleri ile buluacak.

Ana Sayfaya Git