"Çocuk dostu" kitap listesine aileler katkıda bulunabiliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için uygun içerikli olarak değerlendirilen çocuk dostu kitap listesine, anne ve babalar da katkı sağlayabiliyor. Bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilen 427 çocuk dostu kitap listesinden bugüne kadar 31 bin 467 kez faydalanıldı.

Haberler 18.05.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca 0-6 ya aralndaki çocuklar için uygun içerikli olarak deerlendirilen çocuk dostu kitap listesine, anne ve babalar da katkda bulunabiliyor.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Bakanla bal kurulularda kalan 0-6 ya çocuklar için nitelikli kitaplklar oluturmak ve ailelere rehberlik etmek amacyla oluturulan çocuk Dostu Eserler Listesi, çocuk dostu eserlerin desteklenmesi ve zararl içeriklerle mücadele edilmesi amacyla, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kamuoyuyla paylat 100 Günlük craat Program kapsamnda gerçekletirilmeye baland.

Bakanlk tarafndan 0-6 ya aralndaki çocuklar için uygun içerikli olarak deerlendirilen 427 çocuk dostu kitaba, Bakanln internet sitesinden ulalabiliyor. çocuk dostu kitap listesinden, bugüne kadar 31 bin 467 kez faydalanld.

Anne ve babalar, 0-6 ya grubundaki çocuklara uygun olduunu düündükleri kitap isimlerini, cocukkitabi@ailevecalisma.gov.tr e-posta adresine ileterek, çocuk Dostu Eserler Listesine katkda bulunabiliyor.

Deerlendirilen kitap listesine ve deerlendirme kriterlerine, https://www.ailevecalisma.gov.tr/chgm/sayfalar/cocuk-dostu-kitap-listesi/ linkinden ulalabiliyor.

ÜNVERSTELERDEN ALINAN GÖRÜLER ETKL

0-6 ya grubu çocuklar için zararl içerik bulundurmayan ve çocuk geliimine olumlu katk salayaca deerlendirilen kitaplar, üniversitelerden alnan görüler dorultusunda oluturulan kriterlere göre belirleniyor.

Kitaplar evrensel ahlak kurallar ve milli, manevi deerler açsndan inceleniyor, ayrmcl tevik eden ve dümanca anlatmlar ile görselleri kullanp kullanmad da deerlendirme ölçütleri arasnda yer alyor.

Kitabn kurgusunda iddet içeren ya da iddeti bir çözüm yolu olarak gören bir içeriin bulunup bulunmadna ilikin de deerlendirme yaplyor. Kitabn müstehcenlik ve cinsel istismar açsndan bir husus içerip içermedii, hrszlk, yalan söyleme, kötü söz söyleme gibi olumsuz davran modellerinin kitapta ne ekilde ele alnd, Türkçenin doru kullanm ve dilbilgisi kurallarna uygunluu da deerlendirme kriterleri arasna alnyor.

Listeye eklenen kitaplardan bazlar öyle:

Bir Kudüs Masal, Ta Masallar, Mutlu Su Aygr, Hortumuma çörek Kaçt!, Bir çizgi, Bir Renk, Bir Ses, Ben Bir çiftçiyim, Beklenmedik Misafir, Canm Arkadalarm.

Öte yandan, çocuk alannda yürütülen hizmetler ile çok sayda haber ve bilginin kamuoyu ile paylald www.ailevecalisma.gov.tr/chgm internet sitesinin ziyaretçi says geçen yla oranla iki kat artt ve 655 bin 138 kez ziyaret edildi.

Ana Sayfaya Git