Çocuk gelin olarak geldiği köyde, hayalini gerçekleştirdi

Çocuk gelin olarak geldiği köyde içinde okuma sevdası olan 6 çocuk annesi Ayten Erikli, hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvayarak okula kütüphane kazandırdı.

Haberler 21.11.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Kozluk ilçesine bal Yapakl Köyü lkokulunda KUR personeli olarak ie balayan Ayten Erikli, okuyamad için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yeeni Fatih Erdoana ulatn ve okula kütüphane kazandrmay baardn söyledi.

çOCUK GELN OLARAK KÖYE GELDM

Köye çocuk gelin olarak geldiini ve hayali olan okul okumay gerçekletiremeyen Erikli, okula AK Eitim Seferberlii Projesi kapsamnda kütüphane kazandrarak bundan sonra okuyacan dile getirdi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yeeni Fatih Erdoana ulamas hakknda bilgi veren Ayten Erikli, lk bata konu benim evimdi. Evim yklmak üzere. Fatih beye bu konuyu anlatmtm. K geldii için KUR eleman olarak okulda çalmaya baladm. Baladktan sonra buras daha önce öretmenler odas olarak kullanlyordu. Sonra öretmen arkadalara dedim ki benim böyle bir fikrim var. Böyle bir hayalim var. Bu köye çocuk gelin olarak geldim. Ben okumadm yokluk hayallerimin sürekli önünü engelledi. Ben burada bir hayalimi gerçekletirmek istiyorum dedim. Tamam dediler. Sonuna kadar destek çktlar. Daha sonra Fatih beye yazdm benim bir hayalim var. Köy okulunda bir kütüphane açmak istiyorum. Zaten o ekilde bir proje balatlmt. Daha sonra asistan olan Fatma Figen Demirkol hemen devreye girdi. Sponsorlar bulundu. Bir hafta içerisinde u rafn tamam için bize kitaplar bulundu dedi.

KÜçÜCÜK HAYALE DÜNYA SIDI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann haberdar olmasyla projeye dahil olduunu belirten Ayten Erikli, açklamalarn öyle sürdürdü:

Sonra benim hayalim olan küçücük u rafa etrafmda olan insanlarla dünyay sdrdm bu küçücük hayale. Yollar deiti okul deiti. Küçücük olan o hayale dünya sd. Yani benim için o hayali gerçekletirmek rüya gibi. Buradan Fatih beye katklarndan dolay teekkür ediyorum. Bana destek çkt için. Özellikle Cumhurbakanmza çok teekkür ediyorum. nallah bu projenin devam bütün köy okullarna gelir. Yokluk onlarn hiçbir zaman hayallerini engellemesin. çünkü sürekli benim hayallerimi yokluklar engelledi. imdi bu kütüphaneden tekrar okumaya devam edeceim. lkokula kadar okudum sonrasn getireceim. Evliyim 6 kzm var diye konutu.

KÜTÜPHANE OLMADIINI GÖRÜNCE ARAYIA GRYOR

AK Eitim Seferberlii Projesi hakknda bilgi veren AK Parti Batman l Bakan Murat Günetekin, bugün çok anlaml bir projenin startn vermek için hep birlikte Kozlukun Yapakl köyünde olduklarn söyledi. Günetekin, Burada çalan bir hanm kzmz okula çalmak için geldikten sonra okulun kütüphanesinin olmadn görüyor ve bu kütüphaneyi nasl oluturabilirim diye düünüyor ve aray içerisine düüyor. Daha sonra Fatih Erdoana ulayor. Fatih bey olaydan sonra çok duygulanyor ve hemen proje desteklerini belirtiyor ve ne gerekiyorsa yapacam diyor. Projeyi Cumhurbakanlmza gösteriyor ve Cumhurbakanmzda bu anlaml projeden etkileniyor, destek vermeye hazr olduunu belirtiyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git