Çocuk gelişimcilerden ‘açıköğretim’ itirazı

Açıköğretim psikoloji eğitiminin ardından bir itiraz da açıköğretim çocuk gelişimi bölümüne geldi. Hacettepe Üniversitesi ‘Çocuk Gelişimi ve Eğitim Bölümü’ mezunları, “Çocuğa dokunmadan, çocukla birebir uygulama içinde olmadan, çocuğu ve yetiştirildiği çevre ile etkileşime girmeden hiçbir Çocuk Gelişimci çocuğun yüksek yararını gözetemez” açıklaması yaptı.

Haberler 10.08.2020 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hacettepe Üniversitesi çocuk Geliimi ve Eitimi Bölümü Mezunlar Dernei, örgün eitimin yan sra üniversiteler bünyesinde açlan Açköretim çocuk Geliimi bölümlerine itiraz etti ve bu bölümlerin açlmasnn engellenmesini istedi.

Dernek yapt açklamada, Son günlerde kamuoyunu megul eden baz üniversitelerin Açköretim çalmalarnn dier meslek alanlarnda olduu gibi çocuk Geliimi alannda da tartmasz uygulanamayacan belirtmek isteriz dedi.

ÖRGÜN ETMDE YÜZ YÜZE VE ETKLEM ETM MODEL UYGULANIYOR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, örgün psikoloji lisans eitiminin açköretim programlarnda da yer almas kararna gelen tepkiler üzerine talimat verdi ve bu programlarn kapatlmas yönündeki görüü Yükseköretim Kurulu Bakanlna (YÖK) bildirildi.

çocuk Geliimi alannda açk öretim eitim verilmemesini isteyen Hacettepe Üniversitesi çocuk Geliimi ve Eitimi Bölümü Mezunlar Dernei de çar yapt. Örgün eitim içerisinde çocuk geliimi bölümü örencilerinin, öretim üyeleri gözetimi ve danmanl ile uygulama arlkl müfredat kapsamnda gerek çocukla gerekse ebeveynlerle yapt çalmalarn Yüz Yüze ve Etkileim Eitim Modeliyle gerçekletiini ifade eden dernek unlar kaydetti:

TOPLUMSAL BLGLENME HTYACI ARTIYOR:

21. yüzyl ve hzla deien yaam biçimlerinde, çocuk Yetitirme konusunda toplumsal bilgilenme ve destek alma ihtiyac ülkemizde her geçen gün artmaktadr. Bu ihtiyac giderecek nitelikli çocuk geliimci gereksiniminin giderilmesine yönelik tedbirler acil olarak alnmaldr. Hacettepe Üniversitesi çocuk Geliimi ve Eitimi Bölümü Mezunlar Dernei olarak; son günlerde kamuoyunu megul eden baz üniversitelerin Açköretim çalmalarnn dier meslek alanlarnda olduu gibi çocuk Geliimi alannda da tartmasz uygulanamayacan belirtmek isteriz.

AçIKÖRETM çOCUK GELMNN AçILMASI ENGELLENMEL:

çocua dokunmadan, çocukla birebir uygulama içinde olmadan, çocuu ve yetitirildii çevre ile etkileime girmeden hiçbir çocuk geliimci çocuun yüksek yararn gözetemez. Nasl ki açköretimle doktor, polis, psikolog, oför olunamazsa açköretimle çocuk geliimci de olunamaz. Bireye dokunan bu mesleklerin uygulan biçimi ve yan sra etik ilkeler yüz yüze eitim yoluyla örenilebilmektedir. Bu nedenle yukarda da vurgulanan gerekçelere bal olarak açköretim ile örenci alan çocuk Geliimi bölümlerinin örenci almlarn durdurmalarn ve açköretim yoluyla eitim verilmesi planlanan çocuk Geliimi lisans programlarnn açlmasnn engellenmesini talep ediyoruz. çocuklar, nitelikli bilgi ve beceriye sahip, örgün eitim içinden gelen çocuk geliimi mezunlarna emanet edilmelidir.

Ana Sayfaya Git