Çocuk Korosu Şenlendirdi

Diyarbakır Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında başlattığı Kent Konservatuarı, çocuk biriminde eğitim gören öğrenciler verdiği konser ile ilk yılını tamamladı.

Haberler 24.06.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Belediyesinin kentteki sanatsal faaliyetleri artrmak amacyla Kent Konservatuarnda yetikin ile çocuklara yönelik balatt eitimlerin birinci yl tamamland. Büyükehir Belediyesi, Kent Konservatuarnda eitim gören 70 çocuk örenciye sahne deneyimi kazandrmak ve örendiklerini sergilemek amacyla konser düzenledi.

KONSERLER DÜZENLENYOR

Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen ücretsiz konsere örencilerin aileleri ve vatandalar katld. Yl boyunca örendiklerini sergilemek için sahneye çkan örencilerin performanslar izleyiciler tarafndan ilgiyle izlendi. Halk oyunlar gösterisi ile balayan konserin ardndan örenciler bireysel performanslarn sergiledi. Bireysel performanslarn ardndan örencilerin oluturduu koro Türkçe ve Kürtçe söyledikleri arklara izleyiciler alklarla elik etti. Konserin sonunda örencilerin oluturduu koroya aileleri de dahil edilerek beraber arklar söyledi. Kent Konservatuar örencilerinin sergiledii konser ve halk oyunlar katlmclardan büyük beeni toplad. Diyarbakr Belediyesi Kent Konservatuar yetikin ve çocuklara yönelik faaliyetlerinin ikinci ylna Eylül aynda balayacak.

Ana Sayfaya Git