Çocuk yaz kampı başladı

Diyarbakır Belediyesi’nin, yaz aylarında tatil yapma imkanı olmayan dezavantajlı 10-14 yaş arası çocuklar için düzenlediği Çocuk Yaz Kampı 80 çocuğun katılımıyla başladı.

Haberler 04.07.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlnn, tatil yapma imkan olmayan dezavantajl 10-14 ya aras çocuklar için düzenledii çocuk Yaz Kamp, 1 grup 80 çocuun Elaz Maden ilçesi Gezin beldesinde uurlanmasyla start ald. lk kafilede yer alan ve Ben u Sen semtinde ikamet eden 80 çocua 20 eitmen elik etti. Sabah saatlerinde Sümerpark Ortak Yaam Alannda bir araya gelen çocuklar belediye yetkilileri ve aileleri uurlad. Toplam 9 grubun faydalanaca yaz kamp Eylül aynda sona erecek. 1 hafta kz ve 1 hafta erkek çocuklarnn yararlanaca yaz kampndan her grup 5 gün tatil yapma ans yakalayacak. Gruplarn tatillerini tamamlamasyla yaz kamp yeni gruplar konuk etmek amacyla 2 gün bakm ve onarma alnacak.

Tüm ihtiyaçlar ücretsiz

Diyarbakr Belediyesi, yaz kamp boyunca ulam dahil olmak üzere çocuklarn tüm ihtiyaçlarn ücretsiz karlayacak. Kampn ilk günü çocuklara çanta, terlik, havlu, tiört, ort, ampuan, di macunu ve di frças yetkililer tarafndan ücretsiz datlacak. çocuklar, tatil yaptklar 5 gün boyunca uzman diyetisyenler tarafndan hazrlanan program dahilinde kahvalt, öle, ikindi ve akam yemeinden faydalanarak salkl ekilde beslenecekler. çocuklarn Elaz Maden ilçesi Gezin beldesindeki Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Tesislerine ulamlar ise ücretsiz toplu tama araçlaryla salanacak.

5 gün doyasya elenecekler

Her grubun 5 gün faydalanaca çocuk Yaz Kampnda minikler, açlacak sanat ve kültürel etkinlikler sayesinde doyasya elenme frsat bulacak. çocuklarn kiisel geliimleri için de farkl etkinlikler organize edilecek. Her akam çocuklar açk havada film izleme ans bulacak.

Yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak

çocuklar, kültür ve sanat etkinlikleri dnda her gün kampta yer alan havuzdan faydalanacak. Eitmenler eliinde yaplacak havuz etkinliklerinde yüzme bilmeyen çocuklara farkl stillerde yüzme öretilecek. Ayrca çocuklarn fiziksel geliimi için her gün kampta basketbol, voleybol ve futbol gibi sportif etkinlikler düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git