Çocuklar ailelerine emanet!

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında okulların bugün itibariyle tatil edilmesinin ardından çocuklarına bakıcı bulamayan ebeveynlerin kimileri çocuklarıyla beraber işe giderken, kimileri de çocuklarını aile büyükleri olan anneanne veya babaannelerine emanet ediyor. Talebin artması üzerine bakıcı ücretlerinin de arttığı iddia ediliyor.

Haberler 16.03.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs önlemleri kapsamnda ilkokul, ortaokul ve liselerde eitime 16 Mart itibaryla ara verildi. Örenciler 23 Marttan itibaren evden internet ve televizyon kanallar üzerinden eitimlerine devam edecek. Okullarn tatil edilmesiyle birlikte pek çok örenci evde olacak. çalan ebeveynler, çocuklarn genellikle aile büyükleri olan anneanne ve babaannelerine brakacaklarn ifade ederken, brakacak yakn olmayanlar ise mecburen bakc bulmaya çalyor. Artan talep ile birlikte bakc fiyatlarnn da artt iddia ediliyor. 3ncü snf örencisi olan olunu i yerine götürdüünü söyleyen Özlem Bekta, Braklacak bir yer yoksa eer müsait olan kiiler yannda ie götürüyor. Ben yanmda ie götürüyorum, ya da annem uygunsa anneme brakyorum. Baka alternatif yok çünküdedi.

ALELERNE EMANET

Serkan Gültekin ise, Biz biraz anslyz galiba. Anneannesi ve dedesi yaknda oturuyor. Onlara brakyoruz. Biz çalyoruz. Orada kalacak, derslerini takip edecek. Dedesi ve anneannesi risk grubunda olduunun farknda onlar da dikkat edecek. Fazla dar çkmyorlar evde olacak. Nisan sonuna kadar böyle idare edeceizdiye konutu. 4ncü snfa giden kzna babaannesinin bakacan söyleyen Ümran Özgen ise, Yapacak bir ey yok tedbirimizi aldk bekliyoruz. Onlar da risk grubunda ama dikkat edecekler dedi.

Ana Sayfaya Git