Çocuklar buz pisti ile tanıştı

MARDİN'de yarı yıl sonunda karnelerini alan çocuklar, ilk kez açılan buz pisti ile tanıştı. Açılışı yapılan buz pistinde buz pateni milli takımının yaptığı gösteriden sonra, sporcular paten yapmak isteyen çocuklara yardımcı oldu.

Haberler 21.01.2018 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valilii ve Mardin Büyükehir Belediyesinin ortak giriimiyle, yaryl tatiline giren örencilerin, daha kaliteli elenmesini salamak amacyla, ilk defa buz pisti kuruldu. Okay Yaar Anadolu Lisesi Spor Salonunda kurulan buz pisti, bir ay boyunca çocuklarn hizmetine açk olacak.

Buz pistinin açl törenine AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Mirolu, Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, Buz Pateni Federasyonu As Bakan Fehmi Tekeliolu, protokol üyeleri, çok sayda kii ve sporcular katld. Buz Pateni Milli Takmnn bir gösteri yapt açlta, örenciler de ilk defa buz pisti ile tant. çocuklara daha önce buz pisti sözü verdiini hatrlatan Vali Yaman, öyle dedi:

Geçen seneki yaz tatilinden önce gençlerimize mahallelerine havuz gelecek demitik. 14 portatif havuz ile yavrularmz mutlu ettik. çocuk gülerse ehir güler dedik ve bununla ilgili projeler gelitirdik. Yüzme havuzlarnn ardndan yüzme takmlarn çkardk. Yazn havuz kn ise buz pisti olsun istedik ve hemen harekete geçtik. Bu çalmay zamanla dier ilçelerimize de yapmak istiyoruz. Buz Pateni Federasyonu da bizleri destekledi. Federasyonumuz milli takm sporcularyla yanmzda bulunmalar bizleri mutlu etti.

HER KURU HZMETE GDYOR

Büyükehir Belediye bütçesinin her kuruunun Mardine hizmet olarak geri döndüünü anlatan Yaman, Büyükehir Belediye bütçemizi arttrdk. Bütçemizi daa taa deil, hemerilerimiz için harcyoruz. ehrimizde ne ihtiyaç var ise o ihtiyaçlar gideriyoruz. Aslnda olaan belediyecilii biz yapyoruz. Olaan üstü belediyecilik bundan önce hizmet yaplmayan belediyeciliktir. Bundan sonra yine hemerilerimiz için çalmalarmz devam edecek. Bu vesileyle bizden desteklerini esirgemeyen Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan, hükümetimize ve devletimize teekkür ediyorum diye konutu.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Mirolu ise, Mardinde bir ilk yaadklarn ifade ederek, lk olan eyler her zaman tetikleyici olur ve heves arttrr. Mardinli çocuklarmzn yeni bir sporla tanmas hepimiz için çok önemlidir. Bu ehirde çok kymetli çalmalar yaplyor. Gençlerimizin bu ekilde çalmalar ile önemli baarlara imza atacana inanyoruz diye konutu.

Buz Pateni Federasyonu As Bakan Fehmi Tekeliolu da, yaplan çalmann buz pistine olan ilgiyi artracan, pistin kurulmasnda emei geçen Vali Yamana teekkür etti.

Ana Sayfaya Git