"Çocuklar dijital istismardan korunmalı"

TESK Genel Başkanı Palandöken "Çocukların dijital dünyada istismarıyla çocuk işçiliğindeki gibi mücadele etmeliyiz. Her anne babanın, öğretmenin görevi çocukları baskı altına almadan sık sık kontrol etmek olmalıdır"

Haberler 28.02.2018 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, çocuklarn her türlü istismardan korunmasnn gelecein korunmas anlam tayacan belirterek, çocuklarn dijital dünyada istismaryla çocuk içiliindeki gibi mücadele etmeliyiz. ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, 2018in çocuk çilii ile Mücadele Yl ilan edildiini anmsatt. çocuklarn gerçek hayatta olduu gibi internet ortamnda da cinsel ya da psikolojik olarak birçok tehlike ile kar karya kaldklarna dikkati çeken Palandöken, ebeveynlerden çocuklarn doru ekilde yönlendirebilecek seviyede internet kullanmn örenmelerini istedi. Palandöken, çocuklar her türlü istismardan korumann, gelecei korumak olduunu ifade etti.

DJTAL STSMAR

çocuklarn dijital dünya ile ba baa braklmamas gerektiine iaret eden Palandöken, u deerlendirmelerde bulundu. Aile ve öretmenler çocuklarnn bilgisayar ve cep telefonlarnda hangi oyunlar oynadklarn sk sk kontrol etmeli. Bu yüzden çocuklarn dijital dünyada istismaryla çocuk içiliindeki gibi mücadele etmeliyiz. Her anne babann, öretmenin görevi çocuklar bask altna almadan sk sk kontrol etmek olmaldr. Oyundan ziyade istismar nitelii tayan Mavi Balina özellikle 10-14 ya çocuk ve gençleri hedef alyor. Bunu düzenleyenler sosyal medyada baz etiketler kullanarak ya da çok ziyaret edilen gruplara mesaj atarak çocuklara ulayor. 50 talimat ile çocuklarmzn kendisine zarar vermesine neden oluyorlar. Bilinçaltna etki eden müzikler, videolar ile çocuklarn zihnini zehirliyorlar.

Ana Sayfaya Git