Çocuklar Eğil gezisinde

Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı çocuklara yönelik düzenlediği etkinlikler kapsamında Eğil ilçesine gezi gerçekleştirdi. İlçedeki peygamber kabirleri, kral mezarları ve Eğil Kalesini gezen 50 çocuk, keyifli bir gün geçirdi.

Haberler 03.05.2017 - 08:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi,dezavantajl çocuklara yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Etkinlikler kapsamnda 8-14 ya aras çocuklar için Eil gezisi organize edildi. Geziye katlan 50 çocua apka datld. Sabah saatlerinde eitmenler eliinde servis aracyla yol boyu arklar söyleyerek elenen çocuklar, ziyarette gelerek hazrlanan sandviçlerle kahvalt yaptlar.

çocuklar peygamber kabirlerini gezdi

Nebi Harun Tepesindeki peygamber kabirleri, kral mezarlar ve Eil Kalesini gezen çocuklar, peygamber kabirleri ve tarihi mekanlara ilikin bilgi verildi.

çocuklar, daha sonra eitmenler eliinde feribotta binerek baraj gölü üzerinde gezme ve kral mezarlarn yakndan görme ans buldular. Oldukça keyifli dakikalar geçiren çocuklar, dinlenme alannda ikram edilen öle yemeinin ardndan arklar söyleyerek halay çektiler.

Günü doa ve tarihle ile ba baa geçirerek mutlu anlar yaayan çocuklar, açk alanda voleybol oynayp stres attktan sonra servis araçlaryla Diyarbakra döndüler.

Etkinlikler devam edecek

Dezavantajl çocuklara yönelik düzenlenen gezi, tarihi ve turistik alanlar tantma turlar, piknik, lunapark ve uçurtma enlii gibi etkinlikler mays ay içinde devam edecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git