Çocuklar gülsün diye!

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman: "Çocuklar gülsün istiyoruz. Çünkü çocukların güldüğü bir şehir mutlu ve gülen bir şehirdir."

Haberler 09.08.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesince çocuklar için oyun gruplarndan oluan elence park kuruldu.

Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanlnca 15 Temmuz Demokrasi ve ehitler Parkna kurulan ve bir ay hizmet verecek parkta 5-14 ya aras çocuklar trambolin, top havuzu, mini golf, trmanma duvarnn da yer ald 9 oyun parkurunda elenceli zaman geçirecek.

Park ziyaret eden Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, çocuklarla bir araya geldi ve onlarla fotoraf çektirdi.

Yaman, burada yapt açklamada, kentte her yataki çocuklar için farkl oyun alanlar ve bahçeler kurduklarn belirtti.

Yeni kurulan parkn da bu hizmetlerden biri olduuna iaret eden Yaman, 5-14 ya aras çocuklarn tatillerini burada geçirmeleri amacyla bu alan oluturduk. Alan, ehir merkezinde ve yürüme mesafesinde. çocuklarmz için güvenli bir alan. diye konutu.

- çocuklar gülsün istiyoruz

Büyükehir Belediyesi olarak bu tür faaliyetleri önemsediklerini dile getiren Yaman, unlar ifade etti:

Kentte daha önce de Mahalleme Havuz Geldi Projesi kapsamnda okullarmzn bahçelerinde portatif havuzlar kurduk ve bu çalma devam ediyor. Kn da buz pateni getirdik. ehir merkezine gelemeyen çocuklarmz için de çocuk oyun alanlar kuruyoruz. 250 oyun parkn krsal mahallelerimizle buluturduk. Talep olduu takdirde servislerle çocuklarmz buraya getireceiz. çocuklar gülsün istiyoruz. çünkü çocuklarn güldüü bir ehir mutlu ve gülen bir ehirdir.

Yaman, Büyükehir Belediyesinin ödeneklerinin artk kentin çocuklarna, örencilerine, engellilerine ve kadnlarna harcandn vurgulad.

Bütün imkanlarn ehirde yaayanlar için kullanldn anlatan Yaman, Mardinde herkesin yüzünün güldüünü sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git