Çocuklar kentin tarihi mekanlarını gezdi

Büyükşehir Belediyesinin, her yıl havaların ısınmasıyla çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik kentin tarihi mekanlarına düzenlediği geziler Eğil ilçesi Bahişler Mahallesinde ikamet eden 40 çocuğun katılımıyla başladı.

Haberler 07.04.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanl Turizm ube Müdürlüünün, her yl havalarn snmasyla birlikte bata çocuk olmak üzere, genç yetikinlere yönelik kentin tarihi ve kültürel mekanlarnn tantld geziler start ald. lk gezi program Eil ilçesi Bahiler Mahallesi Türkiye Yardm Severler Dernei (TYSD) Ortaokulunda eitim gören 40 çocuk katlmyla balad. Ücretsiz toplu tama araçlaryla ikamet ettikleri Bahiler Mahallesinde sabah saatlerinde alnan çocuklar, arklar ve türküler eliinde kent merkezine getirildi.

çocuklara, tarihi mekanlar hakknda rehberler bilgi verdi

Oldukça mutlu ve heyecanl görünen çocuklar tantm kapsamnda srasyla Ongözlü Köprü, Hevsel Bahçeleri, Cemilpaa Kona Kent Müzesi, Dengbej Evi, Cahit Stk Taranc Evi, Ulu Camii, Hasanpaa Han, çkale ile Hz Süleyman Camiini gezdi. Geziye katlan çocuklara, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi profesyonel kokartl rehberler elik ederek tarihi ve kültürel alanlar hakknda detayl bilgi verdi. 40 çocua, apka, çanta içinde yer alan kalem ve kentin tarihini anlatan broürler datld. Ayrca çocuklara, öle yemei ikram edildi. Akam saatlerine kadar birçok tarihi alan gezip bilgi etme frsat bulan çocuklar yine toplu tama araçlaryla ikamet ettikleri yere brakld. çocuklar bir günlük geziden ve ilgiden dolay Büyükehir Belediyesine teekkür etti.

Geziler devam edecek

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanl, hava artlarnn uygun olmas durumunda haftann 2 günü çocuk, genç, yetikin ve dezavantajl gruplara yönelik geziler düzenlemeye devam edecek. Yaklak bin kiinin faydalanmasnn beklendii kentin sahip olduu tarihi ile kültürel zenginliklerinin tantld gezilerde çnar Zerzevan Kalesi, Eil Kral Mezarlar, Silvan Hasuni Maaralar ve Ergani çayönüde ziyaret edilecek.

Ana Sayfaya Git