Çocuklar sosyalleşiyor

Diyarbakır'da Gençlik ve Spor Bakanlığının yaz spor okullarına katılan 17 bin çocuğa 30 branşta eğitim veriliyor. Öğrencilerin tatillerini daha verimli geçirebilmesi için düzenlenen yaz spor okullarında çocuklar spor faaliyetleriyle tanışma imkanı buldu.

Haberler 13.08.2018 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnn yaz spor okullarndan yararlanan 17 bin çocua 30 farkl branta eitim veriliyor.

Diyarbakrda 17 bin çocuk, Gençlik ve Spor Bakanlnn yaz spor okullarnda, okçuluk, karate, judo, yüzme, masa tenisi, basketbol, futbol, hentbol gibi 30 farkl branta açlan kurslarda eitim görüyor.

Bakanlk tarafndan örencilerin tatillerini daha verimli geçirebilmesi için düzenlenen yaz spor okullarnda çocuklar spor faaliyetleriyle tanma imkan buldu. Yaz spor okullarna engelli çocuklarn da faydalanmas, ailelerin yüzünü güldürdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, AA muhabirine yapt açklamada, çocuklar yaz mevsimi boyunca spora kanalize ettiklerini, okullarn açlmasyla da orada sporlarna balayacaklarn söyledi.

Okullarn tatil olmasndan sonra 30 farkl branta yaz spor okullar faaliyeti yürüttüklerini kaydeden Demir, çocuklarn tesislerde kendi istek ve yetenekleri dorultusunda girdikleri branlarda eitimlerinin devam ettiini belirtti.

Ailelerin ve çocuklarn en çok yüzmeye ilgi gösterdiini aktaran Demir, öyle devam etti:

limiz çok scak. Bu nedenle yüzme örenme ile ilgili fazla talepleri oluyor. u an iki havuzumuzda da younluk hat safhada. Personelimizle bu çocuklarmzn, bütün taleplerini yerine getirip, yüzme öretmek ayrca yetenekli çocuklarmz da tespit ederek bu yönde kendilerini gelitirmeleri için yönlendiriyoruz.

Yaz spor okullarndan 17 bin çocuun faydalandn aktaran Demir, okullarn açlmasyla bu sayy 20 bine ulatrmay hedeflediklerini söyledi.

- çocuklarmza devleti, bayra sevdiriyoruz

çocuklarn kendilerini her alanda yetitirerek terör örgütlerinin emellerine alet olmamas için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Demir, unlar dile getirdi:

çocuklarn er odaklar içerisine girmemeleri, devletine milletine sahip çkmalar, sosyallemeleri anlamnda faaliyetlerimiz devam ediyor. Devletimiz güçlü bir devlettir. Devletimiz bize tesis yapyor, eleman salyor, imkan tanyor. çocuklarmza devleti, bayra ve ezanmz sevdiriyoruz. çocuklarmz milli manevi anlamda güzel bir ekilde yetiiyor. Büyüdüklerinde devlete sahip çkacaklar. Onlar da sonraki nesillere sahip çkacaklar ve devletimiz kendini daha güçlü bir ekilde dünya kamuoyunda hissettirecektir inallah.

Yaz spor okullarnda çocuklar arasnda bir kaynama olduunu, çocuklarn sosyalletiini aktaran Demir, yaz Kuran kurslarna katlan çocuklarn da buralardan yararlandn, yetenekli örencileri performans sporcusu olarak yetitirdiklerini bildirdi.

- Hazrolu çocuklar yüzme örendi

Hazro ilçesinde beden eitimi ve spor öretmeni Mehmet çiçek de haftann 3 günü çocuklar yüzmeyi örenmeleri için Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetlerinin Seyrantepe Spor Tesisleri olimpik yüzme havuzuna getirdiklerini söyledi.

çiçek, etkinlik ile çocuklarn sosyallemeyi, birbirleriyle kaynamay ve paylamay örendiini dile getirerek, Vücudun tüm kaslarn çaltrmak, daha iyi bir fizie sahip olmalarn salayabilmek amacyla çocuklar yüzmeye getiriyoruz. lçeden 15 örenci ile geliyoruz. ifadelerini kulland.

çocuklarn yemeleri, içmeleri, kyafetleri, bone, havlu, terlik, eofman, ort, tiört, çanta gibi malzemelerin Hazro Kaymakamlnca karlandn aktaran çiçek, bu imkan salayan yetkililere teekkür etti.

çocuklarn çok mutlu olduunu belirten çiçek, Gerçekten çok mutlular. nallah bu tür aktiviteler devam eder. dedi.

Yüzme kursuna katlan Ferhat çiçek (15) de kurs ile yüzme örendiini anlatt.

Ana Sayfaya Git